Coaching persoonlijke ontwikkeling

Bij Coaching Persoonlijke Ontwikkeling werken we aan:

bewustwording, inzicht in eigen functioneren, zelfvertrouwen en –respect, grenzen en prioriteiten stellen, nemen van verantwoordelijkheid en keuzes maken in gewenste richting.

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling is volledig afgestemd op uw behoeften en wensen. Uw individuele vragen zijn startpunt en leidraad. Mocht uw coachvraag nog breed zijn dan starten we met het specifiek maken ervan zodat we een duidelijke focus hebben.

Veranderen kost tijd maar we gaan altijd van geworstel of belemmeringen naar zo goed mogelijk in het vel zitten, plezier en vitaliteit ervaren, ontspannen en succesvol functioneren.

Voorbeeldvragen die aanleiding zijn voor deze vorm van coaching:

  • Ik voel me onzeker en kom niet goed uit de verf. Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen en beter presteren?
  • Ik heb het gevoel dat ik stil sta. Wat of welke kant van mezelf kan ik verder ontwikkelen?
  • Ik weet niet goed meer wat ik wil en waar ik zin in heb. Hoe kan ik weer richting vinden?
  • Kiezen vind ik erg lastig. Hoe kan ik mijn keuze of beslissing maken?
  • Hoe komt het dat ik steeds problemen heb in mijn communicatie en de samenwerking met mijn (werk)omgeving?
  • Hoe ga ik om met mijn angsten, met complimenten of juist met kritiek?
  • Wat is er nodig om weer naar een goede privé/werk-balans te komen?
  • Ik heb het gevoel overspannen of burn out te raken. Hoe kan ik dit voorkomen?

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling bestaat uit:

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling bestaat uit verschillende fases. In eerste instantie gaat het om inzichten in en bewustwording van eigen gedrag. Vervolgens werken we aan de specifieke stappen die bij uw persoonlijke coachingsvraag horen. In algemene termen: Wat is nodig voor hetgeen u wilt ontwikkelen, op welk gebied en in welke mate? Hoe kun u uw patronen die tot moeilijkheden of problemen leiden, (h)erkennen? Welke weerstanden komt u tegen? Hoe kunt u deze omzetten naar effectief en ontspannen gedrag en concreet toepassen in het dagelijkse leven en de (werk)praktijk?

Persoonlijke Ontwikkeling is te beschouwen als een voortschrijdend individueel proces. Of dit proces nu verloopt via kleine of grote(re) veranderingen, het kenmerkt zich altijd door beweging, voortgang en groei.

Contact

Voordat je met een traject begint, willen wij u graag vrijblijvend van advies voorzien en samen bepalen welke begeleiding en coach het beste bij u en uw coachingsvraag past.

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze