088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Erik Hofstra

erik hofstra 01

Erik’s uitgangspunt is dat iedere baanveranderaar recht heeft op de beste hulp in zijn of haar loopbaanveranderingsproces. Of die baanverandering nu door omstandigheden wordt veroorzaakt (re-integratie/outplacement) of eigen keus is. De ervaringen die je tot nu toe hebt opgedaan en de situatie waar je nu inzit worden meegenomen. Als jij gaat inzien waar je op je plaats bent en wat je kan, dan volgt de weg naar een leuke passende baan vanzelf.

“Ik neem je mee op reis, waarbij de eerste stap altijd is: Wie ben je en waar sta je nu? Wat zijn je talenten, eigenschappen en valkuilen? Dat gaan we samen onderzoeken. Zo bouw je jouw persoonlijke verhaal verder op, zodat je de arbeidsmarkt zo effectief mogelijk kunt benaderen. Als het eenmaal zover is, breng ik je alle netwerk- en sollicitatietechnieken bij om die nieuwe baan zo snel mogelijk te kunnen veroveren.

Persoonlijk en praktisch, dat typeert mijn aanpak. Ik ben loopbaangids en maak gebruik van de meest effectieve analyse-, coaching- en trainingstechnieken. Daarmee breng ik duidelijkheid in de vaak sociaal complexe en emotionele situaties, waardoor ik jou optimaal kan ondersteun in jouw baanveranderproces.

Zelf heb ik in mijn carrière meer dan 200 sollicitatiegesprekken moeten voeren om andere posities te veroveren. Daarnaast heb ik twee reorganisaties en een faillissement meegemaakt. Ik heb dan ook aan alle kanten van de tafel gezeten. Dat is erg waardevol gebleken voor de mensen die ik coach.

Erik zet uiteenlopende technieken in. Hij heeft een oplossingsgerichte aanpak, gaat met je in gesprek, maakt gebruik van persoonlijkheidsvragenlijsten, assessments en human design.

Hij is lang geleden afgestudeerd als facility manager en heeft daarna in de rol van recruiter, assessment specialist, re-integratiebegeleider en outplacementspecialist gewerkt in zowel de corporate wereld als voor MKB.

Daarbij heeft Erik zelf twee reorganisaties meegemaakt, waardoor hij heeft ervaren hoe het is om door omstandigheden even geen werk meer te hebben.

Erik ziet zichzelf vooral als loopbaangids, die gebruik maakt van genormeerde analyse-instrumenten, coachingstechnieken, persoonlijke trainingen en die advies op maat geeft. In de omgang is hij open, ontvankelijk, ontwapenend en analytisch. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij hem.