Re-integratie Zaandam

Xynthesis tweede spoor re-integratie Zaandam weet dat het meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’ is, als je terugkeert naar werk na een langdurige afwezigheid door ziekte of ander noodgedwongen verzuim. Je werk hervatten is dan vaak nog een hele stap, waar je behalve (zelf)vertrouwen en motivatie, ook conditie en veerkracht voor nodig hebt. Binnen een re-integratietraject ontdek je waar je inmiddels staat, wat je aankunt en waar je je weer voor wilt gaan inzetten. Bij het tweede spoor verschuift het accent van beperkingen, die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel, kansen en perspectieven.
Behalve aandacht voor je persoonlijke welzijn, wordt er de nodige aandacht besteed aan het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Mogelijkheden zoals: welke nieuwe functie(s) en welke (andere) werkgever(s) passen bij je huidige situatie. In het tweede spoor gaat het om die reden dan ook altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn. Daar is een doortastende begeleiding en ondersteuning voor nodig die wij kunnen bieden.

Waarom Xynthesis 2e spoor re-integratie Zaandam?

Onze coaches in Zaandam zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Zaandam ondersteunt je resultaatgericht naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met een brede kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe jij weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Het gebruik van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Diverse specialismen: vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Wij werken met unieke manieren van coaching die zeer efficiënt zijn gebleken. Behalve het contact met je vaste coach, dat bij ons altijd centraal staat, kun je gebruik maken van interactieve online-trainingen waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De online-programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Onderdelen van een tweede spoorre-integratietraject Zaandam van Xynthesis

Via de volgende onderdelen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat kun en wil je, wat zijn jouw unieke talenten?
 3. Antwoord op de vraag waar de kansen liggen en hoe de arbeidsmarkt te benaderen.
 4. Hoe en via welke zoekkanalen benader je de markt (bv jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Wil je meer weten  over 2e spoor re-integratie Zaandam?

In een vrijblijvend telefoongesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratiecoaches van Xynthesis werken ook in de regio van Zaandam: Krommenie, Wijdewormer, Wormerveer, Beverwijk, Purmerend, Ilpendam, Den Ilp, Middenbeemster en omstreken.

tel: 088 00 41 717

contact

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze