Re-integratie Alkmaar

Na een periode waarin jij vooral aandacht hebt gehad voor je beperkingen wordt bij re-integratie tweede spoor juist gekeken naar je mogelijkheden. Samen met de coach van Xynthesis in Alkmaar ga je werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en het hervinden van je energiebalans, zodat je weer vitaal en met plezier aan het werk kunt gaan.

Werk dat bij je past

Het is zaak dat je werk vindt dat bij je huidige mogelijkheden past maar het moet vooral ook werk zijn waar je plezier in hebt, waar je energie van krijgt en waarin je je gewaardeerd voelt.
We gaan kijken naar uiteenlopende zaken zoals vaardigheden, kennis, behoeften, waarden, interesses, drijfveren, jouw teamrol enz. Door dat te onderzoeken ontstaat er een passend loopbaanprofiel. Dit is een mooi uitgangspunt om keuzes te maken en perspectief te creëren.

Kennis maken met onze coaches? Klik op de foto

Mensen die in een re-integratie tweede spoortraject zijn beland hebben niet zelden een flinke deuk in hun zelfvertrouwen opgelopen. Als je door ziekte uitgevallen bent, regelmatig de bedrijfsarts hebt bezocht en dan ook nog na een jaar te horen hebt gekregen buiten je eigen organisatie te moeten gaan zoeken naar werk, is dat niet makkelijk. Je hebt de eerste klap nog niet verwerkt terwijl je de volgende klap al incasseert. Dat maakt onzeker.

Perspectief en zelfvertrouwen

Het terugkrijgen van zelfvertrouwen is noodzakelijk om de oude situatie los te kunnen laten en om stappen te kunnen zetten richting de nieuwe realiteit.
Door de juiste ondersteuning bij ingewikkelde situatie waarin je terecht bent gekomen word je weer zelfverzekerder. Het leren zien van mogelijkheden in plaats van beperkingen creëert nieuwe kansen.

Waarom Xynthesis re-integratie 2e spoor Alkmaar?

Onze re-integratiecoaches in Alkmaar kennen het bedrijfsleven en de diversiteit daarvan en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige en inspirerende begeleiding. Je werkt nauw samen met een vaste coach om uiteindelijk weer energiek en gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. Deze coach is tevens contactpersoon voor alle betrokken partijen. Xynthesis Alkmaar ondersteunt je resultaatgericht naar een voor jou geschikte baan, in een omgeving waarin je je thuis voelt en met plezier, duurzaam aan het werk kunt gaan.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Zowel beproefde als innovatieve methoden
 • Een breed specialisme in vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken en persoonlijke profilering.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

Wij werken met interactieve online programma’s die bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund met praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft bij ons altijd de basis, met hem of haar ga je de diepte in. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Onderdelen van een tweede spoor re-integratietraject Alkmaar Xynthesis

We werken naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan via de volgende modulen, ondersteund door ons online trainingspakket:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: Wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen onderzoek je de markt (jobhunten, netwerken etc.)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Meer informatie of advies over re-integratie Alkmaar 2e spoor

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach die goed bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.

De re-integratie coaches van Xynthesis in Alkmaar werken ook in de regio van Alkmaar, Heerhugowaard, Broek op Langedijk, Sint Pancras, Koedijk, De Hoef, Heiloo en omstreken.

Tel: 088 00 41 717

contact

 

Martijn: “Fijne coach. Luistert goed, toont interesse, geeft me de juiste opdrachten, goede feedback. Veel van geleerd.”

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze