Re-integratie Almere

Als je na een langdurige uitval door ziekte of anderszins noodgedwongen verzuim, terugkeert naar werk is dat meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten is dan nogal eens een hele stap. Een stap waar in de eerste plaats voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig is. Hoe sta je ervoor, wat kun je aan en wil je weer gaan inzetten? Kenmerkend voor een 2de spoor re-integratietraject Almere  is bovendien een nadrukkelijke accentverschuiving van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast je persoonlijke welzijn, verschuift het accent dus ook naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Deze mogelijkheden betreffen een andere dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. Als gevolg daarvan gaat het in het Tweede Spoor altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Xynthesis re-integratie Almere ondersteunt je naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Onze coaches in Almere zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken resultaatgericht en nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan.

Onderdelen van een re-integratietraject 2e spoor Almere Xynthesis

Via de volgende elementen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen en hoe de arbeidsmarkt te benaderen?
 4. Hoe bewerk je de markt en via welke zoekkanalen (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Waarom Xynthesis?

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies
 • ..die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert
 • ..en werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak
 • .. in trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief
 • ..met inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, MBO,HBO,WO

Meer informatie wenselijk over 2de spoor re-integratie Almere?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie en bezien we de herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader op het re-integratie programma ingaan.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Almere: Almere-Haven, Almerederhout, Zeewolde, Muiderberg.

Tel: 088 00 41 717

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze