Re-integratie Amersfoort

Als je na een langdurige afwezigheid door ziekte of ander noodgedwongen verzuim, terugkeert naar je werkplek is dat meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten is dan vaak nog een hele stap. Een stap waar je allereerst voldoende(zelf)vertrouwen en motivatie, naast conditie en veerkracht voor nodig hebt. Waar sta je inmiddels, wat kun je aan en waar wil je je weer voor gaan inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject Amersfoort tweede spoor is bovendien dat het accent nadrukkelijk verschuift van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Nieuwe mogelijkheden

Behalve aandacht voor je persoonlijke welzijn, verschuift het accent dus (ook) naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Mogelijkheden in termen van: een andere dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. In het Tweede Spoor gaat het om die reden altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Kennis maken met onze coaches? Klik op de foto

Waarom Xynthesis re-integratie Amersfoort?

Onze coaches in Amersfoort zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Amersfoort ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Specialisme in: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Bij ons staat het contact met je vaste coach altijd centraal. Met hem of haar ga je de diepte in. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert. Daarnaast werken we met interactieve online-programma’s waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Onderdelen van een 2e spoor re-integratietraject Amersfoort Xynthesis

Via de volgende onderdelen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen bewerk je de markt (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Wil je meer weten of advies krijgen over re-integratie Amersfoort 2e spoor?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratiecoaches van Xynthesis werken ook in de regio van Amersfoort: Leusden, Soest, Baarn, Nijkerk, Hilversum, Barneveld, Maarsbergen e.o.

Tel: 088 00 41 717

contact

Claudio: “Ik ben zeer tevreden omdat er de juiste aandacht op de juiste manier aan mij geschonken word. Ik hoef weinig moeite te doen om uit te leggen wie ik ben en wat ik wil. De ondersteuning is  helder en compleet.”

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze