Re-integratie Amsterdam

Als je na een langdurige uitval door ziekte of anderszins noodgedwongen verzuim terugkeert naar werk, is dat meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten is dan vaak nog een hele stap. Een stap waar voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig is. Hoe sta je ervoor, wat kun je aan en wat wil je weer gaan inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject  Amsterdam 2de spoor is bovendien een nadrukkelijke accentverschuiving van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast je persoonlijke welzijn, verschuift het accent dus ook naar het voortbouwen op en uitbouwen van mogelijkheden. Dan  hebben we het over: mogelijkheden in termen van een andere functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. In het Tweede Spoor gaat het om die reden altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

 

Waarom Xynthesis re-integratie Amsterdam?

Onze coaches in Amsterdam staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding en zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Amsterdam ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

 

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches die kennis hebben van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat die te typeren zijn als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Specialisme in: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Wij werken met unieke manieren van coaching die zeer efficiënt zijn gebleken. Behalve het contact met je vaste coach, dat bij ons altijd centraal staat, kun je gebruik maken van interactieve online-trainingen waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De online-programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Elementen van een re-integratietraject 2e spoor Amsterdam Xynthesis

Via de volgende onderdelen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting in een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil je, kun je, zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe die te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen de markt te bewerken (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Wil je meer informatie over re-integratie Amsterdam tweede spoor?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie. We bezien de herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Amsterdam: Diemen, Zaandam, Landsmeer, Amstelveen, Weesp, Badhoevedorp, Monnickendam.

Tel: 088 00 41 717

contact

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze