Re-integratie Leiden

Terugkeren naar de werkplek, na een langdurige uitval door ziekte of anderszins noodgedwongen verzuim, is meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Bij Xynthesis re-integratie Leiden tweede spoor weten we als geen ander dat dat een stap is waar je weer voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig zult hebben. Hoe sta je er inmiddels voor, wat kun je aan en wat wil je weer gaan inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject Tweede Spoor is bovendien een nadrukkelijke accentverschuiving van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast je persoonlijke welzijn, verschuift de aandacht dus ook naar het voortbouwen op en uitbouwen van mogelijkheden. Dan  hebben we het over: mogelijkheden in een andere dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. Het Tweede Spoor betreft daarom altijd een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Waarom Xynthesis re-integratie tweede spoor Leiden?

Xynthesis Leiden ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Onze coaches in Leiden zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • We weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert.
 • We werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten zijn altijd op maat en te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • We zetten zowel beproefde als innovatieve methoden in.
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Wij werken met een unieke vorm van coaching en training die in de praktijk haar effectiviteit heeft bewezen. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in. Daarnaast kan je gebruik maken van interactieve online-programma’s die je ondersteunen in je proces bij het vinden van een nieuwe baan. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Elementen van een tweede spoor re-integratietraject Leiden Xynthesis

Via de volgende elementen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting in een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil je, kun je, zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen de markt te bewerken (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Wil je meer informatie over re-integratie Leiden tweede spoor?

Bel ons en we bespreken je situatie in een vrijblijvend telefonisch gesprek . We bekijken de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Vervolgens kun je met hem of haar kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratiecoaches van Xynthesis werken ook in de omgeving van Leiden: Oegstgeest, Rijnsburg, Alphen a/d/ Rijn, Katwijk, Noordwijk, Warmond, Leiderdorp, Sassenheim, Rijpwetering, Woubrugge, Hazerswoude, Zoeterwoude, Stomwijk e.o.

tel: 088 00 41 717

contact

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze