Re-integratie Nijmegen

Na een langdurige afwezigheid door ziekte of ander noodgedwongen verzuim, is terugkeren naar je werk meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten is dan soms nog een hele stap. Een stap waar je allereerst voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig hebt. Xynthesis 2e spoor re-integratie Nijmegen zorgt gaat daar met jou aan werken. We kijken naar waar je inmiddels staat, wat je aankunt en waar  je je voor wil gaan inzetten.  Kenmerkend voor een re-integratietraject tweede spoor is bovendien dat het accent  verschuift van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast aandacht voor je persoonlijke welzijn, verschuift de focus dus (ook) naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Mogelijkheden in termen van: welke andere functies dan de vorige functie passen (inmiddels) bij je en welke andere werkgevers zouden interessant voor je kunnen zijn. Daarom gaat het in het Tweede Spoor altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en een doortastende begeleiding en ondersteuning om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is vaak van groot belang.

Waarom Xynthesis re-integratie tweede spoor Nijmegen?

Onze coaches in Nijmegen zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Nijmegen ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies,
 • die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert
 • en werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak,
 • in trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief,
 • met inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Wij werken met unieke manieren van coaching die zeer efficiënt zijn gebleken. Behalve het contact met je vaste coach, dat bij ons altijd centraal staat, kun je gebruik maken van interactieve online-trainingen waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De online-programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Onderdelen van een tweede spoor re-integratietraject Nijmegen vanXynthesis

Via de volgende onderdelen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen en hoe de arbeidsmarkt te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen bewerk je de markt (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Meer informatie gewenst over re-integratie Nijmegen tweede spoor?

Wij staan je graag te woord in een vrijblijvend telefonisch gesprek waar we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past, zullen bespreken. Met de juiste coach voor jou  kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het re-integratie programma.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Nijmegen: Groesbeek, Malden, Ubbergen, Beek, Beuningen en verdere omstreken.

tel: 088 00 41 717

contact

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze