Reintegratie Rotterdam

Terugkeren naar de werkvloer, na een langdurige uitval door ziekte of anderszins noodgedwongen verzuim, is meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Het is een stap waar je weer voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig hebt. Waar sta je inmiddels, wat kun je aan en wat wil je weer gaan inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject Tweede Spoor is bovendien een nadrukkelijke accentverschuiving van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast je persoonlijke welzijn, verschuift de aandacht dus ook naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Dan  hebben we het over: mogelijkheden in termen van een andere functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. Om die reden gaat het in het Tweede Spoor altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Xynthesis Rotterdam ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Onze coaches in Rotterdam staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding en zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan.

Elementen van een re-integratietraject 2e spoor Rotterdam/Xynthesis

Via de volgende elementen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting in een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil je, kun je, zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen de markt te bewerken (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Waarom Xynthesis?

 • 35 senior coaches die kennis hebben van sectoren, bedrijven en functies
 • We weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert
 • We werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak
 • Trajecten zijn altijd op maat en te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief
 • We zetten zowel beproefde als innovatieve methoden in
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, MBO,HBO,WO

Meer informatie wenselijk over Re-integratie 2e spoor Rotterdam?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie. We bezien de herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Rotterdam: Bleiswijk, Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d/ IJssel, Barendrecht, Ridderkerk e.o.
Tel: 088 00 41 717

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze