Re-integratie Utrecht

Na een langdurige afwezigheid door ziekte of ander noodgedwongen verzuim, is terugkeren naar werk meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Bij Xynthesis’ tweede spoor re-integratie Utrecht weten we als geen ander dat dat een stap is waar je allereerst voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig zult hebben. Wij bekijken waar je inmiddels staat, wat je aankunt en wat je weer in kunt gaan zetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject tweede spoor is bovendien dat het accent nadrukkelijk verschuift van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Naast aandacht voor je persoonlijke welzijn, verschuift de focus dus (ook) naar het voortbouwen op en uitbouwen van mogelijkheden. Mogelijkheden in termen van: een andere dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. Daarom gaat het in het Tweede Spoor altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en een doortastende begeleiding en ondersteuning om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is vaak van groot belang.

Waarom Xynthesis re-integratie tweede spoor Utrecht?

Onze coaches in Utrecht zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Utrecht ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

Xynthesis heeft te bieden?

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies,
 • die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert
 • en werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak,
 • in trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief,
 • met inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, mbo, hbo, wo.

Wij werken met een unieke vorm van coaching en training die in de praktijk haar effectiviteit heeft bewezen. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in. Daarnaast kan je gebruik maken van interactieve online-programma’s die je ondersteunen in je proces bij het vinden van een nieuwe baan. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Elementen van een re-integratietraject tweede spoor Utrecht Xynthesis

Via de volgende elementen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen en hoe de arbeidsmarkt te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen bewerk je de markt (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Bel ons voor meer informatie over re-integratie tweede spoor Utrecht

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het programma.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Utrecht: Zeist, Maarssen, de Bilt, Vleuten, Nieuwegein, Bunnik, Houten, Breukelen, Bilthoven en omstreken.

tel: 088 00 41 717

contact

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze