Reintegratie Woerden

Als je na een langdurige afwezigheid door ziekte of ander noodgedwongen verzuim, terugkeert naar de werkvloer is dat meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten is dan vaak nog een hele stap. Een stap waar je allereerst voldoende(zelf)vertrouwen en motivatie, naast conditie en veerkracht voor nodig hebt. Waar sta je inmiddels, wat kun je aan en waar wil je je weer voor gaan inzetten? Kenmerkend voor een re-integratietraject Tweede Spoor is bovendien dat het accent nadrukkelijk verschuift van beperkingen die in het eerste ziektejaar mogelijk zijn ontstaan, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Behalve aandacht voor je persoonlijke welzijn, verschuift het accent dus (ook) naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Mogelijkheden in termen van: een andere dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. In het Tweede Spoor gaat het om die reden altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk; en om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Waarom Xynthesis?

Onze coaches in Woerden zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd aan de slag kunt gaan. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Xynthesis Woerden ondersteunt je resultaatgericht: naar de juiste baan, in de juiste omgeving en in de juiste balans.

 • 35 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies
 • ..die weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert
 • ..en werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak
 • .. in trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief
 • ..met inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden
 • Specialisme: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, MBO,HBO,WO

Onderdelen van een re-integratietraject 2e spoor Woerden/Xynthesis

Via de volgende onderdelen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen bewerk je de markt (o.m. jobhunten, netwerken)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Meer informatie wenselijk over Re-integratie 2e spoor Woerden?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader ingaan op het re-integratie programma.

De re-integratie coaches van Xynthesis werken ook in de regio van Woerden: Harmelen, Kamerik, Linschoten, Bodegraven, Waarder e.o.

Tel: 088 00 41 717

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze