Re-integratie 2e spoor

Bij 2espoor re-integratie gaan we op zoek naar werk dat past bij je huidige situatie. Tot nu toe is de aandacht vaak vooral uitgegaan naar beperkingen. Wij buigen dit om door te gaan kijken naar mogelijkheden en nieuwe kansen. In het proces van de terugkeer naar werk buiten de organisatie (re-integratie tweede spoor) moet er in eerste instantie aandacht besteed worden aan energiebalans en het vergroten van je zelfvertrouwen, zodat je op den duur weer vitaal en met plezier aan het werk kunt.

Het is vaak niet eenvoudig om vanuit ziekte weer aan het werk te gaan. Het liefste zou je misschien terug willen naar je oude werk of ander werk bij je huidige werkgever willen gaan doen (re-integratie eerste spoor). Maar het is niet zeker of je kan terugkeren in je oude werk. Gezien de situatie waarin je zit kan je je onzeker voelen en je dingen gaan afvragen zoals: Zit mijn werkgever nog wel op me te wachten?;  Wat zijn mijn mogelijkheden? Welke alternatieve functies kan ik doen?; Wat wil ik mijn werkgever wel en niet vertellen?

Een belangrijk onderdeel van een 2espoortraject is het in kaart brengen van je mogelijkheden. Stap voor stap kijken we naar vaardigheden, kennis, behoeften, waarden, interesses, drijfveren, jouw teamrol enz. Zo ontstaat er een passend loopbaanprofiel. Dit geeft houvast om keuzes te maken en perspectief te creëren.

Ons doel in het kort: Jou energiek en duurzaam naar een passende baan coachen.

Wat doen we in re-integratie 2e spoor?

Je vindt het snelst een nieuwe baan als je beschikt over zelfvertrouwen en energie, als je een heldere motivatie en zelfkennis hebt en inzicht hebt in je capaciteiten en beperkingen. Uiteraard komt ook aan de orde waar en hoe je zo’n baan kunt vinden en krijgen.

Hier wordt bij ons onder begeleiding van een vaste coach door middel van gesprekken en ondersteunende online modules naartoe gewerkt.

Aan de orde komt:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: Wat zijn je capaciteiten en de unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen kan de markt onderzocht worden?
 5. Solliciteren en hoe je te presenteren in netwerken en bij werkgevers?

Re-integratie 2e spoor

Onze re-integratie 2e spoor coaches staan voor een persoonlijke, zorgvuldige en inspirerende begeleiding. Bovendien kennen ze het bedrijfsleven en de diversiteit daarvan. Je werkt nauw samen met dezelfde vaste coach teneinde weer energiek en gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. Deze coach is ook de contactpersoon voor de betrokken partijen.

Xynthesis ondersteunt je resultaatgericht naar een voor jou geschikte baan, in een omgeving waarin je je thuis kunt voelen en met plezier, duurzaam aan het werk kunt gaan. Wij hebben veel kennis van de regels en procedures rond ziekteverzuim en re-integratie.

 

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Werken met beproefde alsook met innovatieve methoden.
 • Een breed specialisme in vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken en persoonlijke profilering.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

Wij werken met een unieke vorm van coaching en training die in de praktijk haar effectiviteit heeft bewezen. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in. Daarnaast kan je gebruik maken van interactieve online-programma’s die je ondersteunen in je proces bij het vinden van een nieuwe baan. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

 

Meer informatie over re-integratie 2e spoor

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach waarvan wij denken dat die goed bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze