Re-integratie voor UWV als opdrachtgever

Uitgangspunt bij re-integratie, vitaliteits- en loopbaanvraagstukken is duurzaam, energiek en met plezier werken in een functie en omgeving die bij je past. Mensen in hun kracht brengen en aan het werk helpen is onze specialisatie.

Wanneer je voor Xynthesis kiest, kies je voor een persoonlijke en daadkrachtige benadering. Persoonlijk omdat ontslag meemaken en het zoeken naar een nieuwe baan persoonlijk ingrijpen en onze coaching expliciet werkt in contact, in veiligheid en vertrouwen.

Daadkrachtig omdat inzicht en doen, je moed geven te realiseren wat je wilt. Duurzaam, energiek en met plezier werken in een functie en omgeving die bij je passen. Laat je door ons inspireren je wensen te formuleren en te bewegen naar jouw doel. Het gevoel hebben dat je weer aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt en het vinden van een leuke baan.

Ervaren coaches re-integratie coaches

Xynthesis werkt met 35 senior coaches die het bedrijfsproces door en door kennen en minimaal 10 jaar ervaring hebben in mentale coaching en het mobiliteits-vakgebied. Zie de presentatie van onze coaches. Xynthesis werkt op een zeer divers terrein van zakelijke, financiële en maatschappelijke dienstverlening, overheid en onderwijs.

Uitgangspunt bij werkfit maken

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Wij werken aan: Bewustwording, inzicht in eigen functioneren, zelfvertrouwen en –respect, grenzen stellen, prioriteiten stellen, nemen van verantwoordelijkheid en keuzes maken in gewenste richting.

Aan de hand van tests kijken we naar overtuigingen, principes, gedragingen en opvattingen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen doeltreffende en minder doeltreffende denkpatronen of “stijlen”. Het biedt een methodiek om zowel te kijken naar sterke punten als naar contraproductief gedrag, met als doel dat wat al goed is te behouden c.q. te versterken en dat wat niet goed is om te buigen in constructief effectief gedrag. Resultaat is een weerbaar persoon die de arbeidsmarkt durft te benaderen.

Zie meer over Coaching bij Xynthesis

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Wat zijn je passies, drijfveren, kwaliteiten, waarden, behoeften, persoonlijkheid, interesses, capaciteiten, competenties en hoe wil je deze inzetten?

Loopbaan coaching bij Xynthesis is een combinatie van persoonlijke gesprekken met een professionele senior coach en ondersteuning door online tools. Online krijg je dagelijks een thema in beeld, praktijkvoorbeelden, tests, inzichten van coaches) ter overdenking en ga je aan de slag met alle aspecten die in werk van belang zijn. Met de coach kan je direct de diepte in. Resultaat is een loopbaan profiel met een overzicht van alle kwantiteiten, een Elevator Pitch en een actuele CV.

Uitgangspunt bij naar werk

Naar werk coaching bij Xynthesis is een combinatie van een professionele coach, ondersteund door online trainingen. In de online training krijgt men dagelijks een opdracht en deze kan zelfstandig worden doorlopen. Stap voor stap komen alle overwegingen en aspecten die van belang zijn aan de orde. Deelnemers gaan zelf op onderzoek waardoor de coach direct de diepte in kan. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert. De combinatie van coach en online instrumenten is een effectieve manier gebleken om mensen kennis en vaardigheden bij te brengen. Deelnemers ervaren het als een ontdekkingsreis.

Re-integratie modulen van Xynthesis:

  • Loopbaan profiel / Personal Branding
    We kijken naar wat je kunt en wat je wilt bereiken binnen jouw mogelijkheden. In deze module ontwikkel je een loopbaan profiel, elevator pitch en een CV.
  • Arbeidsmarkt Verkenning

Je verzamelt informatie over organisaties, functies en de arbeidsmarktperspectieven.

Waar liggen jouw kansen op de arbeidsmarkt en hoe kom je binnen.

  • Jobhunting en Netwerken

In de zoektocht naar een passende baan is het van belang om alle zoekkanalen optimaal te benutten. Je onderzoekt waar je vacatures kan vinden op vacatures sites, bij intermediairs, LinkedIn, in netwerken. Maar ook hoe te presenteren in netwerken.

  • Sollicitatie en presentatie
    Hoe kan je jezelf uniek op de arbeidsmarkt presenteren. Hoe maakt u van uw persoon (personal Branding) een succes.

Zie meer over Modulen.

Het online loopbaaninstrument is ontwikkeld door coaches en professionals vanuit de ervaringen die in het werkveld zijn opgedaan. Het interactieve programma ondersteunt de deelnemers in het proces. Door via de mail meerdere opdrachten per week te krijgen blijven de deelnemers actief in het proces. En werken zelfstandig aan het verkrijgen van perspectief. Centraal staat het contact met de vaste coach Dat blijft de basis en met hem of haar wordt de diepte ingegaan. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Om een indruk te krijgen kijk eens op: https://www.xynthesis.nl/tpp/index.html

Gerenommeerd en Innovatief re-integratiebureau

Wij streven er naar een kwalitatieve speler in ons vakgebied te blijven. Hiervoor laten wij ons bureau continu beoordelen door cliënten en opdrachtgevers. Wij zijn CEDEO gecertificeerd en hebben een keurmerk Blik op Werk, met een tevredenheidsscore van 8,8 en kwaliteitsscore bij CEDEO: Uitmuntend!

Innovatie: Het solliciteren via internet, de elevator pitch en netwerken via sociale media is gebruikelijk geworden. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

Nieuwe media heeft ons ook de mogelijkheid geboden onze diensten te verbeteren. Onze coaches hebben online instrumenten ter beschikking voor het ontwikkelen van vaardigheden, personal branding en netwerken die jou helpen om je te onderscheiden in een concurrerende arbeidsmarkt.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat voor uw cliënt de beste oplossing zou kunnen zijn. U krijgt altijd een professional aan de telefoon.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze