In je kracht

Als re-integratie vanuit de WIA of ziektewet aan de orde is, dan is er vaak al veel gebeurd. De eerste tegenslag is de ziekte waardoor je niet meer kan werken. Vervolgens wordt er na een jaar gevraagd werk te zoeken bij een andere werkgever. Verwachtingen en toekomstplannen vallen in duigen; gezichtsverlies, verlies van inkomen, veiligheid en stabiliteit, geven een deuk in het zelfvertrouwen. Vragen als ‘Wat ben ik nog waard’ en  ‘Waarom ik?’ doemen op.

De werkgever zit ook niet op dit soort situaties te wachten. Hij heeft een bedrijf of instelling te runnen. Hij is er zich ook wel weer van bewust, dat iedereen iets zou kunnen overkomen.

Ieder moet hierin zijn verantwoording nemen.

 

De toekomstige werkgever wil iemand die weet wat hij wil, goed in zijn vel zit en energie en kracht uitstraalt. Die kracht komt weer terug als men het verleden heeft kunnen loslaten, zijn situatie accepteert en weet wat men in de toekomt wil. Onze coaching is erop gericht het verwerkingsproces te versnellen en weer zo snel mogelijk te komen tot een open, positieve houding jegens de nieuwe toekomst.

 

Bij re-integratie kijken wij vooral naar de mogelijkheden. Door de ziekte is er in de achterliggende periode veel nadruk gelegd op beperkingen. Opnieuw kijken naar mogelijkheden, geeft kansen en perspectief.  Zo kijken we opnieuw naar de eigen kracht, kwaliteiten, passies en motieven van de werknemer en werken we aan het loslaten van belemmeringen. Zo creëren we een nieuwe uitdaging waarmee het werkende leven voortgezet kan worden. Als men perspectieven ziet die binnen de eigen mogelijkheden liggen, is men eerder bereid werk buiten de organisatie te gaan zoeken.

Overige Modules

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze