Job hunting

Alle kanalen optimaal benutten.

Vacatures ontstaan dagelijks en de arbeidsmobiliteit is groot. Werkgevers streven er naar om een vacature zo snel mogelijk in te vullen met de juiste kandidaat. Vacatures kunnen een lange weg afleggen.

Let op! Circa 70% van de vacatures wordt vervuld voordat ze openbaar worden gemaakt. Bedrijven en instellingen zullen in eerste instantie via eigen relaties (kanalen) proberen een vacature te vervullen. Vaak hebben ze al een bestand van potentiële kandidaten, maar ook zullen zij via aanwezige netwerken zoals eigen werknemers, kennissen en relaties, proberen mensen te vinden. Wij besteden in onze ondersteuning dan ook veel aandacht aan het in kaart brengen en nemen van drempels bij het netwerken.

Sociale netwerken zoals LinkedIn zijn uitermate geschikt om een nieuwe baan te vinden. Wij weten hoe je dat doet.

Pas als het voor de werkgever wat moeilijker wordt een vacature te vervullen zullen uitzendbureaus, detacherings-, werving en selectie bureaus benaderd worden. Of plaatst de werkgever een advertentie. Uiteindelijk is dan circa 30% van de vacatures als advertentie te vinden.

Xynthesis heeft zicht op alle openbare, formele vacatures in Nederland. Wij maken gebruik van digitale job hunters die beschikken over alle gepubliceerde vacatures.

Het selecteren en analyseren van vacatures die voor u relevant en passend zijn, doet u uiteraard samen met uw coach.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze