088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

Wat is re-integratie tweede spoor 

Re-integratie tweede spoor wordt ingezet als na het eerste ziektejaar men niet volledig naar eigen of vervangend werk kan terugkeren. Voor een re-integratie traject wordt vaak een re-integratiebureau ingeschakeld dat de werknemer ondersteunt bij het zoeken naar werk buiten de organisatie. Voordat tweede spoor re-integratie wordt ingezet moet worden onderzocht (arbeidsdeskundig onderzoek) of voor betreffende persoon geen werk binnen de organisatie aanwezig is. In de wet (wet verbetering poortwachter) is vastgelegd dat als een werknemer ziek wordt, zowel werkgever als werknemer zich in moeten zetten voor terugkeer naar passend werk. In het eerste ziektejaar zal er vooral een re-integratie traject worden uitgezet richting eigen werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd. Na een jaar (of eerder indien er aanleiding toe is) moeten werkgever en werknemer zich inspannen om werk te zoeken buiten de organisatie. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd.

Re-integratie traject tweede spoor 

Re-integratie tweede spoor begint altijd met het weer opnieuw kijken naar wat voor werk nu bij iemand past. Een profiel van de mogelijkheden en de daaraan gekoppelde beroepen/functies vormt de basis om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar het is ook van groot belang is om te kijken hoe de werknemer er voor staat. Men heeft nogal wat tegenslagen moeten verwerken. Men heeft vaak een deuk in het zelfvertrouwen opgelopen. In het re-integratie traject zal dit regelmatig aan de orde komen.

In de re-integratie tweede spoor wordt vervolgens gekeken naar de vraag op de arbeidsmarkt en vooral waar de vacatures te vinden zijn.

Als de vacante arbeidsplaatsen gevonden zijn is het van belang om je goed te presenteren. Dit goed presenteren leer je in de sollicitatie coaching.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 coaches!