088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Robert:

“Ik wist dat ik heel ander werk moest gaan doen. Die online trainingen gaven inzicht, de coach gaf verdieping. Het is gelukt hoor!”

Duurzame inzetbaarheid coaching

 

 
Duurzame inzetbaarheid gaat bij Xynthesis over een gezonde werkomgeving. Onze diensten zijn gericht op het voorkomen van ziekteverzuim. Dat doen wij door het inschakelen van een duurzame inzetbaarheid coach. De coach probeert problemen te voorkomen en helpt ook om bestaande problemen op te lossen.

De duurzame inzetbaarheid coach is voor iedere werknemer bereikbaar, voor alle zaken waar je tegen aan loopt in het werk of privé en die je belemmeren in je dagelijkse werk. Het kan gaan om wonen, werken en persoonlijke omstandigheden. Wij benaderen deze problematiek altijd vanuit de gevolgen voor het werk. De Coach kan verzuim helpen voorkomen, of de re-integratie van uw werknemer verantwoord helpen bespoedigen.

De meeste problemen waar men tegenaan lopen, kan men prima zelf oplossen. Maar soms lukt dat niet, of is er behoefte aan professionele ondersteuning en begeleiding. Het gaat om kortdurende ondersteuning van 1 tot 6 gesprekken waarbij mensen op weg worden geholpen. Mocht er meer nodig zijn wordt er in overleg gekeken wat de beste oplossing van alle partijen is.

Met welke vraagstukken en problemen kan je bij de duurzame inzetbaarheid coach terecht?

Bij het duurzame inzetbaarheid coach kan je met veel verschillende vraagstukken en problemen terecht, onder ander:

  • Ondersteuning bij terugkeer na Langdurige afwezigheid (re-integratie)
  • Bij stijging van verzuim
  • Stress- en spanningsklachten
  • Conflicten en botsende karakters
  • Financiële problemen en loonbeslag
  • Mantelzorg (relatie privé en werk)
  • Verlies en rouw
  • Incident op het werk en traumabegeleiding

Het voordeel om duurzame inzetbaarheid coach door een externe partij te laten doen is dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is en men gebruik kan maken van een team van deskundigen.

Wat voor soort gesprekken voer je?

Het duurzame inzetbaarheid coach biedt op de volgende manieren ondersteuning:

Individuele gesprekken

We voeren individuele gesprekken waarbij we op uiteenlopende manieren helpen. Soms even sparren, maar ook bij wat grotere persoonlijke problemen of problemen binnen het werk.

Driegesprekken

Als het gesprek tussen twee mensen steeds niet soepel loopt of er vaak misverstanden optreden, kan het helpen om een driegesprek te voeren met een duurzame inzetbaarheid coach als gespreksbegeleider.

Advies geven of sparren

Ben je leidinggevende en maak je zich zorgen over een medewerker die door een moeilijke tijd gaat of niet goed op de juiste plek zit, dan kan een duurzame inzetbaarheid coach meedenken over hoe de medewerker het best ondersteund kan worden.

Contact

Neem contact met ons op om te bespreken of duurzame inzetbaarheid coach voor uw organisatie zou kunnen betekenen. Contact

 

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 coaches!