088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Online-training: Persoonlijke Profilering

 

Waarom is de online-training Persoonlijke Profilering zo’n bijzonder loopbaan instrument?

  • De coachees ontwikkelen zelfstandig een persoonsprofiel, resumé, elevator pitch en cv.
  • 18 opdrachten in 18 werkdagen geven inzicht in de verschillende aspecten van het persoonsprofiel die belangrijk zijn om te bepalen welk werk passend is.
  • De coachee doet dit onderzoek zelfstandig, dus de coach kan direct de diepte in.
  • De opdrachten zijn interactief: dat stimuleert en motiveert.
  • Gebruik van de training resulteert in een traject van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs.

De training is ontwikkeld vanuit de kennis en ervaring van de meest ervaren coaches van Xynthesis. Hij is praktisch en neemt de coach veel werk uit handen.

De thema’s in de opbouw van het persoonsprofiel zijn:

  • Wie je bent: Persoonlijkheidskenmerken, rollen binnen teams, kwaliteiten.
  • Wat je drijft: Bronnen van plezier in het werk: waarden en drijfveren, carrièreankers, en interesses.
  • Wat je kunt: De vaardigheden, competenties, kennis en werkervaring waar je mee verder wilt.
  • Wat je wilt: Het beroepstype dat bij je past en voorbeelden van functies die je wel wat lijken, je eigen intuïtieve beeld van je toekomstige werk.  
  • Documenten: op een gemakkelijke manier m.b.v. je eigen samenvattingen in de voorgaande oefeningen een resumé, een elevator pitch en een cv opstellen.

 Dagelijks bezig zijn met de verschillende aspecten van het persoonlijke profiel stimuleert de coachees en maakt hen bewuster van zichzelf en het werk dat bij hen past.  

Een duidelijk en compleet overzicht van de inhoud van de training zie je in deze video:

Wil jij als coach ook werken met de online-training Persoonlijke Profilering?

 

Wil je die eerst zelf uitproberen?

Download PDF : Voorbeeldrapport Persoonlijke Profilering

 

Vraag de demo aan

Waarom werken coaches graag met de online-training Persoonlijke Profilering?

–  Coachingsgesprekken zijn verdiepend: De online-training zorgt dat alle thema’s rond loopbaankeuzes al dagelijks in de vorm van opdrachten worden behandeld. De coachingsgesprekken sluiten daarop aan en hebben daardoor een meer aanvullend en verdiepend karakter. Er is meer ruimte en tijd voor belangrijke persoonlijke zaken.

 

–  Tijdswinst: In zeer korte trajecten zoals de gratis ontwikkeladviezen van de overheid, wil je toch een gedegen advies geven. De online-training geeft de cliënten de tijd om gedegen na te denken over hun antwoorden op de belangrijkste vragen die onderdeel uitmaken van een persoonsprofiel, en jij als coach ontvangt daarvan een overzichtelijk verslag. Je kan meteen de diepte in.

 

–  Het biedt continuïteit. Cliënten zijn dagelijks met hun traject bezig en niet alleen de paar dagen rondom het coachgesprek.

 

–  Compleet overzicht: De training biedt structuur in en geeft handvatten voor de onderwerpen die uitgediept en verder besproken moeten worden.

 

–  De online-training is inspirerend: Meteen aan het begin komen er al kwaliteiten uit de persoonlijkheidstest waar cliënt zich vaak niet van bewust was. Ook de andere oefeningen kunnen leiden tot nieuwe inzichten. En het overzicht van alle antwoorden, het kennen van het eigen persoonlijke profiel inspireert tot zelfkennis en een gevoel van zelfvertrouwen. Vooral voor het tweede spoor is dat handig, er groeit gaandeweg een nieuwe beroepsfocus.

 

–  Goede rapportage 2e spoor: het overzicht van alle antwoorden die in de oefeningen zijn gegeven kan worden gedownload in een overzichtelijk rapport. Deze beschrijving van het persoonsprofiel is door de client direct te gebruiken voor tweede-spoorrapportage aan het UWV.