Re-integratie tweede spoor

Bij re-integratie tweede spoor kijken wij vooral naar de mogelijkheden. Door de ziekte is er in de achterliggende periode veel nadruk gelegd op beperkingen. Opnieuw kijken naar mogelijkheden, geeft kansen en perspectief. Zo kijken we opnieuw naar uw eigen kracht, kwaliteiten, passies en motieven en werken we aan het loslaten van belemmeringen. Zo creëren we een nieuwe uitdaging waarmee u een volgende loopbaan stap kunt zetten. Wanneer werkhervatting door ziekte in dezelfde of een andere functie binnen de eigen organisatie niet haalbaar blijkt, is re-integratie tweede spoor een prima pad voor terugkeer naar passend werk.

De Wet Verbetering Poortwachter stelt dat u en uw werkgever bij langdurig verzuim er alles aan moeten doen passend werk te vinden. Er wordt dan buiten de eigen organisatie gezocht naar passend werk. Het zo genaamde re-integratie tweede spoor traject. Het doel van tweede spoor re-integratie is het herplaatsen bij een nieuwe werkgever op een functie die bij de persoon past. De instrumenten die Xynthesis daarvoor inzet vergroten de kans aanzienlijk en zijn op de persoon afgestemd. Ons doel in het kort: Energiek/duurzaam in de juiste baan.

Re-integratie tweede spoor modulen van Xynthesis

 • In je kracht
  U vindt het snelst een nieuwe baan als u (weer) beschikt over zelfvertrouwen, zelfkennis en een heldere motivatie (module Persoonlijke Effectiviteit)
 • Loopbaan profiel / Personal Branding
  Inzicht in wat u kunt en wat u wilt bereiken helpt bij het bepalen van een heldere focus.
 • Sollicitatie en presentatie
  Hoe kunt u uzelf uniek op de arbeidsmarkt presenteren :  Hoe maakt u van uw persoon (personal Branding) een succes.
 • Arbeidsmarkt actieplan & Job hunting
  Het in kaart brengen van functies en het systeemmatig benaderen daarvan vindt plaats in de modulen Arbeidsmarkt Actieplan en Job Hunting

Small business female owner posing working at her desk looking at the camera (real people at a real office)

De re-integratie tweede spoor is te typeren als persoonlijk en daadkrachtig. Deze re-integratie tweede spoor trajecten worden altijd uitgevoerd door een vaste 2e spoor coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen.

Ervaren re-integratie tweede spoor professionals en coaches van Xynthesis

De ervaren professionals en coaches van Xynthesis weten als geen ander wat het betekent om vanuit moeilijke omstandigheden weer werk te vinden dat bij u past. Onze inzet is daar vooral op gericht. Maar mocht het zijn dat dit niet lukt, dan kunnen werknemer en werkgever de ‘Poortwachtertoets’ met vertrouwen tegemoet gezien.

 

 

Wij geven u graag informatie over re-integratie tweede spoor. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Neem contact met ons op

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze