088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Robert:

‘Ik wist dat ik heel ander werk moest
gaan doen. Die online trainingen gaven
inzicht, de coach gaf verdieping.
Het is gelukt hoor!’

 

Re-integratie

Re-integratie na een langdurig ziekte is meestal niet een kwestie van ‘gewoon weer beginnen’. Je hebt waarschijnlijk nogal wat tegenslagen achter de rug. Verwachtingen en toekomstplannen zijn in duigen gevallen. Ondersteuning bij re-integratie is van groot belang en vormt een belangrijke factor bij een voorspoedige terugkeer. Terugkeer naar werk dat je past en weer plezier en voldoening geeft.

Om je werk te kunnen hervatten heb je allereerst voldoende (zelf)vertrouwen en motivatie, naast conditie en veerkracht nodig. We gaan kijken naar waar je inmiddels staat, wat je aankunt en waar je je voor in wilt gaan zetten. Kenmerkend voor een re-integratietraject is bovendien dat het accent nadrukkelijk verschuift van beperkingen naar je huidige potentieel, je kansen en je perspectieven.

Xynthesis werkt met 45 gecertificeerde senior coaches met passie voor het vak. Zij weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven creëert. Onze loopbaan-/re-integratiecoaches ondersteunen jou bij het vinden van een (nieuwe) passende baan. Werk dat je met plezier doet, dat je uitdaagt en dat je gemakkelijk afgaat. Werk waarbij jij je in balans, vitaal en thuis voelt.


Xynthesis
biedt verschillende re-integratietrajecten aan na ziekte

Regelmatig uitvallen bij werkgever

Ondersteuning bij het weer goed functioneren nadat je op het randje loopt en dreigt langer uit te vallen helpt. Het gaat om; omgaan met stress en werkdruk; zelfvertrouwen krjigen en grenzen leren stellen; het je weer goed voelen; veerkrachtiger zijn en meer grip op je leven hebben.

Re-integratie eerste spoor

Ondersteuning van terugkeer naar eigen of vervangend werk in het eerste ziektejaar.
Hier gaat het vooral om de heroriëntatie op de ontstane situatie en/of vitalisering. Afhankelijk van de situatie gaat het om coaching en heroriëntatie op loopbaan.

Re-integratie tweede spoor

Ondersteuning naar werk in het tweede ziektejaar bij een andere werkgever.
Wij ondersteunen jou bij het opnieuw bepalen van jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, bij het vinden van de juiste baan in de juiste omgeving in de juiste balans.

Re-integratie derde spoor

Re-integratie derde spoor volgt als jij na twee jaar arbeidsongeschiktheid nog geen werk hebt gevonden.
Indien een werkgever eigenrisicodrager is voor de WIA-uitkering, dan is deze 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie als een (ex-)werknemer een WGA-uitkering ontvangt.

Re-integratie bij het UWV:

Werkfit en Naar Werktrajecten.
Het UWV zet na twee jaar ziekte Re-integratiedienst ´Werkfit maken´ in om je zodanig te versterken dat je geschikt bent om het werk te hervatten. In een traject Naar Werk word je ondersteund bij het vinden van een baan.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat in jouw situatie het beste traject zou kunnen zijn.
We gaan kijken welke van de herintredingsscenario’s en welke coach het beste bij je past. Met de coach ga je nader in op het programma.

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.
Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.