088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Aarti:

“Goed inlevend vermogen, goede feedback en adviezen gebaseerd op theorie en ervaring, oprechte interesse en de wil om mij verder te helpen.”

Vitalisering: balans herstel programma

 

Integraal vitaliseringsprogramma dat werkt aan de 4 belangrijkste gezondheidspijlers.

Mentale weerbaarheid – Emotionele stabiliteit – Lichamelijke conditie – Sociale steun

Wat is het resultaat?

  • Beter accepteren van het verleden en meer vertrouwen in de toekomst.
  • Een krachtiger zelfbeeld, meer regie over het eigen leven en het maken van bewuste keuzes.
  • Een beter zicht op de eigen energiebalans en belastbaarheid.
  • De eigen belemmeringen kennen en deze weten te hanteren.
  • Weer fit om aan het werk te gaan.

Onze klanten beoordelen ons vitaliseringsprogramma op een 8,6.

Onderzoeksbureau Panteia

Voor wie?

Het is voor mensen lastig om na een zware periode in beweging te komen en in beweging te blijven.

Bijvoorbeeld na een lang ziekteproces (kanker, burn-out, long covid enz.), verlies, ontslag of als mensen lang zonder werk thuis zitten. 

 

Weer in beweging komen na een zware periode

Zware periodes zijn meest zeer onzeker en stressvol. Een periode waarin je gedachten niet meer stoppen, je emoties alle kanten op gaan, je lichamelijke klachten krijgt en je geen zin meer hebt in vrienden en sociale uitjes. Door de stress, vermoeidheid en het gevoel er alleen voor te staan raak je steeds onzekerder.

Door na zo een stressvolle periode weer in beweging te komen, kom je uit de negatieve spiraal. Het is best lastig om gedoseerd in beweging te komen en een balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Dat heeft Xynthesis geïnspireerd om een programma te ontwikkelen dat ondersteuning biedt bij het opbouwen van mentale weerbaarheid, emotionele stabiliteit, lichamelijke conditie en sociale steun.

  • Het opbouwen van lichamelijke conditie: Als je de gewoonte hebt om dagelijks voldoende te bewegen, voel je je fysiek beter en krijg je meer energie. Het vitaliseringsprogramma helpt de deelnemer om deze gewoonte gedoseerd op te bouwen m.b.v. het Fitspel.
  • Werken aan emotionele stabiliteit: Met een goede balans tussen spanning en ontspanning ben je stabieler en durf je meer aan te pakken. Ontspannen is meestal het probleem. We steunen de deelnemer stap voor stap het lichaam ontspannen met behulp van basis-ontspanningsoefeningen.
  • Vergroten van mentale weerbaarheid: De deelnemer leert beter met zichzelf en de buitenwereld om te gaan, de veerkracht te verhogen en positiever in het leven te staan.
  • Het vergroten van en vertrouwen op sociale steun. De deelnemers kiezen hun eigen fans. Fans stimuleren de deelnemers als het goed gaat en motiveren als het even tegenzit. Fans geven zelfvertrouwen en moedigen aan barrières te nemen en door te gaan.

In een oriënterend telefonisch gesprek krijg je een professional aan de lijn, aan wie je jouw situatie kan voorleggen. Als het bevalt kunnen we een vrijblijvend gesprek met een van onze coaches regelen.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 coaches!