Re-integratie tweede spoor

Er is een hele periode geweest waarin je voornamelijk bezig bent geweest met beperkingen. Bij ons gaan we juist kijken naar mogelijkheden, mogelijkheden die bij je huidige kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren passen. Hierbij verliezen we de beperkingen die zijn ontstaan niet uit het oog. Het re-integratietraject tweede spoor van Xynthesis ondersteunt je bij het (her)vinden van je energiebalans en het vergroten van je zelfvertrouwen, zodat je op den duur weer vitaal en met plezier aan het werk kunt. De instrumenten die Xynthesis daarvoor inzet vergroten je inzichten en kansen voor de toekomst aanzienlijk en zijn op de persoon afgestemd.

De rol van Xynthesis bij een re-integratie tweede spoortraject

Wij gaan samen met jou uitzoeken wat voor werk er binnen jouw huidige mogelijkheden past. We vinden het belangrijk dat dat niet zomaar een baan is, maar werk waar je plezier en voldoening van krijgt, werk waarin jij je gewaardeerd voelt.
We kijken opeenvolgend naar vaardigheden, kennis, behoeften, waarden, interesses, drijfveren, jouw teamrol enz. Zo ontstaat er als vanzelf een passend loopbaanprofiel. Dit profiel geeft je houvast om keuzes te maken en voor jezelf perspectief te creëren.

De meeste mensen die in een re-integratietraject tweede spoor zijn beland hebben een flinke deuk in hun zelfvertrouwen opgelopen. Ziekte, bezoeken aan de bedrijfsarts, het soms weer gaan proberen om weer aan het werk te gaan en het mislukken daarvan, en dan, na een jaar te horen krijgen buiten je eigen organisatie te moeten gaan zoeken naar werk. Zoveel tegenslag maakt onzeker.

Het terugkrijgen van zelfvertrouwen is noodzakelijk om in eerste instantie de oude situatie los te kunnen laten en vervolgens stappen te kunnen zetten richting de nieuwe realiteit.
Zelfvertrouwen groeit als je de juiste ondersteuning krijgt bij de worsteling waarin je terecht bent gekomen, bij het opnieuw leren kijken naar je situatie en daar mogelijkheden en kansen in te leren zien.

Onze re-integratie tweede spoor coaches staan voor een persoonlijke, zorgvuldige en inspirerende begeleiding. Bovendien kennen ze het bedrijfsleven en de diversiteit daarvan. Je werkt nauw samen met dezelfde vaste coach teneinde weer energiek en gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. Deze coach is ook de contactpersoon voor de betrokken partijen.
Xynthesis ondersteunt je resultaatgericht naar een voor jou geschikte baan, in een omgeving waarin je je thuis kunt voelen en met plezier, duurzaam aan het werk kunt gaan.

Xynthesis heeft te bieden

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Zowel beproefde als innovatieve methoden, persoonlijke sessies en online instrumenten.
 • Een breed specialisme in vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken en persoonlijke profilering.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

Wij werken met een unieke vorm van coaching en training die in de praktijk haar effectiviteit heeft bewezen. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in. Daarnaast kan je gebruik maken van interactieve online-programma’s die je ondersteunen in je proces bij het vinden van een nieuwe baan. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

 

Onderdelen van een tweede spoor re-integratietraject Xynthesis

We werken naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan via de volgende modulen, ondersteund door ons online trainingspakket:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie.
 2. Inzicht in je aanbod: Wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen onderzoek je de markt (jobhunten, netwerken etc.)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Meer informatie over re-integratie 2e spoor

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach waarvan wij denken dat die goed bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.

Neem contact met ons op

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze