088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Goede voornemens en dan?

jan 19, 2023 | Blogs van Xynthesis | 0 Reacties

Goede voornemens en dan?

Maak het plezierig.

Concrete doelen en dingen samendoen zijn tips die we inmiddels wel kennen. Maar er is meer voor nodig om het ongemak van bijvoorbeeld het voornemen “voldoende sporten” plezierig te maken.

Als kind pak je onbevangen dingen op die voor je voeten komen, je kiest voor het spel waar je het meeste plezier in hebt. Spelenderwijs verken je de wereld en doe je kennis en vaardigheden op. Wij volwassen mensen spelen nog steeds vaak, onbewust ons spel. Spel geeft plezier en geeft moed om door te gaan.

Voor mij is sporten een beetje ontstaan uit de noodzaak om gezond te blijven. In mijn leven hebben allerlei sporten de revue gepasseerd. Ik merkte al snel dat een bal voor mij moeilijk onder controle te krijgen was. Daar vond ik dan ook niet zoveel aan. Wat wel bleef was schaatsen en later skeeleren. De lol van het schaatsen en skeeleren is voor mij de dans van de beweging. Met deze sporten zwier je over de weg of over het ijs. Mijn geluksmomentjes!

Iedereen haalt zijn eigen plezier uit sporten

Ik schaats en skeeler met een clubje sportvrienden. Ik was benieuwd of de anderen dezelfde ervaring hebben als het over het plezier gaat. Twee vrienden zijn veel meer met presteren bezig. Zij hebben apps om alles te meten. Voor hen zit het plezier er dan ook in om nog een beetje sneller te gaan en als het even kan de snelste te zijn. Ook dat is een leuk spel. Mijn naamgenoot is eigenlijk de snelste van de groep maar hij doet relaxt. Voor hem zit de lol erin om samen op pad te zijn.

Maak dus van je goede voornemens een spel

Ontdek jouw spel en het ongemak van je goede voornemen verandert in plezier. Het doel is dan niet honderdvijftig minuten per week bewegen volgens de normen van de gezondheidsraad, maar het doel is jouw spel en plezier te ontdekken en ervaren. Dan is voldoende sporten geen issue meer.

Voldoende bewegen is een onderdeel van het Vitaliteitsprogramma I am Okay

Nieuwjaarswens

Maak van je goede voornemens een spel.

De kans is groot dat het spelplezier je motiveert om door te gaan.

Deel je voornemens met anderen, doe het met elkaar.

Met spel creëer je geluksmomenten.

Wij wensen je een gelukkig nieuwjaar