088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

UWV Re-integratie: Werkfit en Naarwerk

Mensen in hun kracht brengen en aan het werk helpen is onze specialiteit.

Ons uitgangspunt bij re-integratie, vitaliteits- en loopbaanvraagstukken is duurzaam, energiek en met plezier aan het werk helpen in een functie en omgeving die past.

Wanneer je voor Xynthesis kiest, kies je voor een persoonlijke en daadkrachtige benadering. Persoonlijk omdat ontslag meemaken en het zoeken naar een nieuwe baan persoonlijk ingrijpen en onze coaching expliciet werkt in contact, in veiligheid en vertrouwen.
Daadkrachtig omdat doen en inzicht krijgen, je moed geven te realiseren wat je wilt. Duurzaam, energiek en met plezier werken in een functie en omgeving die bij je past. Laat je door ons inspireren je wensen te formuleren en te bewegen naar jouw doel. Het gevoel krijgen dat je weer aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt en het vinden van een leuke baan.

Ervaren re-integratie coaches

Xynthesis werkt met 45 door de wol geverfde senior coaches met passie voor het vak, die de arbeidsmarkt door en door kennen en minimaal 15 jaar ervaring hebben in diverse vormen van coaching rond vitaliteit en arbeidsmobiliteit. Wij werken meer dan 20 jaren voor het UWV. Afgelopen jaren hebben we veel personen door middel van Werkfit en Naarwerk trajecten aan het werk geholpen.

Online-instrumenten

We werken met vaste coaches. Het een-op-een contact met de coaches is leidend, daarnaast hebben we online interactieve programma’s ontwikkeld. Het online-loopbaaninstrument is ontwikkeld door coaches en professionals vanuit de ervaringen die in het werkveld zijn opgedaan. Je krijgt iedere dag een opdracht en kan hier in de eigen tijd aan werken, hierdoor kan de coach meteen de diepte in en kan die tijd intensiever gebruikt worden. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

UWV Trajecten WERKFIT MAKEN

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Na een lange ziekteperiode is de mentale emotionele en fysieke conditie verslechterd. Vitalisering speelt dan ook een grote rol binnen werkfit trajecten. Wij werken aan bewustwording, inzicht in het eigen functioneren, het opnieuw krijgen van zelfvertrouwen en zelfrespect, grenzen en prioriteiten stellen, het nemen van verantwoordelijkheid en keuzes maken, met als resultaat een weerbaar persoon die de arbeidsmarkt durft te benaderen.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

In dit onderdeel van een Werkfit traject wordt gekeken naar passies, drijfveren, kwaliteiten, waarden, behoeften, persoonlijkheid, interesses, capaciteiten en competenties en hoe deze in te kunnen zetten in verband met werk. Het resultaat voor de deelnemer is een loopbaanprofiel met alle kwaliteiten, een elevator pitch en een actueel cv.

Arbeidsmarktverkenning

In deze fase van het werkfit traject breng je de vraag op de arbeidsmarkt die voor jou van toepassing is in kaart. Het geeft richting aan je zoektocht en vergroot de kans op het vinden van een vacature die goed bij je past. Hoe gerichter een sollicitatie hoe groter de kans op succes.

Je verzamelt informatie over welke functies, beroepen, sectoren en soorten organisaties bij jou passen. Je krijgt meer te weten over de invloed van de sfeer, cultuur, structuur, identiteit van organisaties en wat dat voor invloed dat op jou heeft. Met deze informatie selecteer je organisaties waar je graag zou willen en kunnen werken.

UWV trajecten NAAR WERK

In deze fase is het loopbaanprofiel en de persoonlijke arbeidsmarkt bekend. Het gaat nu vooral over het vinden van werk.

Sollicitatie en presentatie

In dit deel van het re-integratietraject oefen je in het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief, het voeren van sollicitatiegesprekken en het schrijven van brieven voor een open sollicitatie. Naast het oefenen bestaat deze module uit veel checklists en tips: vacature analyse, een goede brief, voorbereiding van het gesprek, voeren van het gesprek, het stellen van vragen in het sollicitatiegesprek, aandachtspunten open solliciteren, enz.

Job hunting:

In dit onderdeel van het re-integratietraject gaat het om het vinden van vacatures (het jagen op jobs). Hierbij is het van belang alle wegen (kanalen) te leren benutten die tot een vacature leiden. Aan bod komt onder andere vacaturesites, zoekmachines, LinkedIn, intermediairs, netwerken en open solliciteren. In de zoektocht naar een passende baan is het van belang om zo veel mogelijk kanalen optimaal te benutten. Het streven is dan ook om de meest passende vacature te vinden.

Gerenommeerd en Innovatief re-integratiebureau

Wij streven ernaar een kwalitatieve speler in ons vakgebied te blijven. Hiervoor laten wij ons bureau continu beoordelen door cliënten en opdrachtgevers. Wij zijn CEDEO gecertificeerd en hebben een keurmerk Blik op Werk, met een tevredenheidsscore van 8,8 voor UWV trajecten en kwaliteitsscore bij CEDEO: Uitmuntend!

Contact voor een Werkfit of Naarwerk traject.

Voordat je met een traject begint, willen wij je graag vrijblijvend van advies voorzien en samen bepalen welke begeleiding en coach het beste bij jou en je coachvraag past.

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.