088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

Re-integratie 2e spoor UWV

 

Re-integratie 2e spoor voor UWV cliënten

Xynthesis heeft een raamovereenkomst gesloten met het UWV voor het uitvoeren van re-integratiediensten. Wij hebben ons gespecialiseerd in diensten voor hoger opgeleiden: MBO, HBO en WO. De Re-integratie diensten die het UWV inkoopt, zijn bestemd voor twee typen klanten:

  • Klanten met een AG-uitkering; Het kan dan gaan om een WGA-, WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering.
  • Klanten met een ZW-uitkering. De klant heeft recht op een Ziektewetuitkering.

Om in aanmerking te komen voor een re-integratie dienst moet je eerst toestemming hebben van het UWV. Samen met het UWV stel je een Werkplan/Plan van aanpak op dat onder andere beschrijft, voor wat voor soort traject je in aanmerking komt.

Het UWV onderscheid twee soorten Re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ en de Re-integratiedienst ‘Naar werk’.

Re-integratie 2e spoor dienst ‘Werkfit maken’

Het UWV zet de re-integratiedienst ´Werkfit maken´ in voor klanten om hen zodanig te versterken dat zij na het succesvol beëindigen van deze Re-integratiedienst geschikt zijn om het werk te hervatten. Als gevolg van de inzet van de Re-integratiedienst ´Werkfit maken´ ondervindt de klant geen belemmeringen meer in de persoonlijke of leefsfeer die hem hinderen om aan het werk te gaan.

Xynthesis onderscheidt een tweetal hoofdactiviteiten onder de Re-integratiedienst ‘Werkfit maken´, te weten:

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit
Doel van de dienst: De Klant is fysiek en psychisch weerbaar en heeft geleerd om met zijn belemmeringen om te gaan zodat zijn focus gericht is op het hervatten van werk ,eventueel voorafgegaan door een Scholing.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen
Doel van de dienst: De klant heeft een realistische kijk op zijn capaciteiten en kwaliteiten en op de mogelijkheid om in de door hem gewenste beroepsrichting in een dienstbetrekking of als zelfstandig ondernemer – eventueel voorafgegaan door een Scholing – aan het werk te gaan.

De Re-integratie dienst ‘naar werk´

Onder de Re-integratiedienst `naar werk´ vallen alle re-integratieactiviteiten die nodig zijn om een klant het werk te laten hervatten en ten minste zodanig lang aan het werk te houden dat van een plaatsing kan worden gesproken. De re-integratiedienst kent daarom als resultaat de plaatsing in een reguliere dienstbetrekking of als zelfstandig ondernemer.

Het doel van re-integratie ‘Naar werk´ bij Xynthesis is het Energiek/duurzaam herplaatsen in de juiste baan. De instrumenten die Xynthesis daarvoor inzet vergroten de kans aanzienlijk en zijn op de persoon afgestemd.

Re-integratie modulen van Xynthesis:Loopbaan profiel / Personal Branding
We kijken naar wat je kunt en wat je wilt bereiken binnen jouw mogelijkheden. In deze module ontwikkel je een loopbaan profiel, elevator pitch en een CV.

  • Arbeidsmarkt Verkenning

Je verzamelt informatie over organisaties, functies en de arbeidsmarktperspectieven. Waar liggen jouw kansen op de arbeidsmarkt en hoe kom je binnen.

  • Jobhunting en Netwerken

In de zoektocht naar een passende baan is het van belang om alle zoekkanalen optimaal te benutten. Je  onderzoekt waar je vacatures kan vinden op vacatures sites, bij intermediairs, LinkedIn, in netwerken. Maar ook hoe te presenteren in netwerken.

  • Sollicitatie en presentatie

Hoe kan je jezelf uniek op de arbeidsmarkt presenteren. Hoe maakt u van uw persoon (personal Branding) een succes.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat in jouw geval het beste traject zou kunnen zijn.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 coaches!