088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Van onzekerheid, stress en vermoeidheid naar een gezonde levensstijl

apr 18, 2023 | Blogs van Xynthesis | 0 Reacties

Je kent het wel. Je hebt je voorgenomen om gezonder te gaan leven. Dat gaat op de lange termijn vast zijn vruchten afwerpen. Zulke ideeën komen vaak op als het niet zo goed met je gaat. Maar hoe begin je? Wat ga je doen? En vooral, hoe hou je het vol?

Samen met ervaren coaches heb ik een methode ontwikkeld om mensen die een gebrek aan energie hebben, slecht slapen, snel gestrest en vermoeid zijn, te steunen om zich weer beter te gaan voelen. I am Okay is erop gericht fitter te worden, beter te leren ontspannen en meer zelfververtrouwen te krijgen. Er wordt dagelijks gewerkt aan een gezonde levensstijl ondersteund door regelmatig contact met een persoonlijke coach. Het programma duurt drie maanden.

Inmiddels zit ik meer dan dertig jaar in het re-integratie- en vitaliteitsvak. Als ondernemer die altijd bezig is geweest om het anders en beter te doen heb ik regelmatig mijn eigen grenzen overschreden. Ik heb periodes meegemaakt van stress, onzekerheid en er fysiek doorheen zitten. Er zijn tijden geweest waarin ik ieder half jaar wel tegen een burn-out aan zat. Voortdurend ben ik op zoek geweest naar manieren om weer vitaal en gezond te worden en te blijven. Dat heb ik gedaan door veel te lezen maar vooral door veel te ervaren.

Mijn ontdekkingstocht heeft geleid tot drie belangrijke pijlers die je op orde moet hebben om je lekker in je vel te voelen: mentale veerkracht, emotionele stabiliteit en lichamelijke conditie. Ik rook en drink niet dus dat kon ik buiten beschouwing laten.  In het begin van mijn zoektocht stuitte ik op ontspanning. Voor mij was het een openbaring te merken dat je door je lichaam echt te voelen er ontspanning optreedt. Ik heb hiervoor verschillende trainingen gevolgd en vond het geweldig. Ik kon eindelijk rust in mezelf brengen.

Fysiek leren te ontspannen hielp me al een eind op weg maar toch was is regelmatig somber, zonder dat daar een aanwijsbare reden voor was. Dat heeft me geïnspireerd de meer mentale kant te gaan onderzoeken. Na veel theorieën te hebben gelezen en in de praktijk te hebben gebracht heb ik uiteindelijk het meeste baad gehad bij de positieve psychologie die ook in de I am Okay methode gebruikt wordt.

Lichaamsbeweging is een van de belangrijkste bevorderaars van een gezonde levensstijl. Ik doe dan ook dagelijks mijn best om voldoende te bewegen. Soms moet ik me er echt toe zetten want ’s avonds zit mijn hoofd soms vol en voel ik me onprettig moe. Achteraf ben ik altijd blij dat ik toch iets ben gaan doen want na het bewegen voel ik me helder en ook moe, maar dan op een lekkere manier. Ik slaap dan ook beter. Het programma stimuleert op een speelse manier beweging.

We zijn trots op het I am Okay vitaliteits- en herstel- ontwikkelingsprogramma dat we gemaakt hebben. Het kan ingezet worden voor mensen die na een zware periode weer vitaal en energiek de toekomst willen ingaan.

Meer weten over het programma?