088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Kwaliteit als kind

sep 14, 2022 | Blogs van Xynthesis

Als kind ben je nog redelijk oorspronkelijk. Hoewel je moeder, vader, zussen en broers of het ontbreken daarvan, ook voor een groot gedeelte jouw persoonlijkheid en gedrag vormen. In welke omstandigheden je ook opgroeit, je ontwikkelt je eigen oplossingen voor de dingen die je in je leven tegenkomt.

Wat waren jouw voorkeuren als kind? Wat deed je het liefst de hele dag? Wat was je rol in de klas? Al deze dingen komen waarschijnlijk nog behoorlijk overeen met je voorkeuren en gedragingen van nu. Als kind doe je vooral dingen die je leuk vindt en goed kan. Zo doen dieren ook ervaringen op en bereiden ze zich al spelend voor om te kunnen overleven.

Niet heel erg bewust van mijn kwaliteiten ben ik in mijn leven van het een in het ander gestapt. Dan deed ik weer dingen die mij goed afgingen en andere keren moest ik ook activiteiten oppakken die moeilijker voor me waren. Zo heb ik me een lang periode beziggehouden met het aanvragen van Europese subsidies voor werkgelegenheidstrajecten zoals dat toen genoemd werd. Het lukte wel maar het kostte ongelofelijk veel energie. Om dit goed te kunnen moet je nauwkeurig zijn en regelgeving begrijpen. Ik moet zeggen dat ik voor beiden een afkeer heb.

Met de ontwikkeling van de online-training Persoonlijke Profilering kwam ik door een bevriende coach in aanraking met het onderwerp ‘kwaliteiten als kind’. Dat vond ik fantastisch. Door die kwaliteiten voor mijzelf uit te vogelen kwamen er vooral mooie herinneringen naar boven. Hutten bouwen, een kinderwagen naar een skelter ombouwen en een slee bouwen waarmee je kon sturen om er dan met een rotvaart van de dijk af te kunnen gaan.

Toen realiseerde ik me dat ik mijn hele leven met bouwen bezig ben geweest. Ik heb mijn eigen woonark kunnen ontwerpen en laten bouwen en heb een casco van een vrachtscheepje gekocht en die verbouwd tot een recreatieschip.

Toen ik me dat realiseerde zaten we in de crises van 2008. Ik vermoedde dat de komende jaren waarschijnlijk om kostenbesparing zouden moeten draaien. Ik dacht, waarom ga ik geen re-integratieplatform bouwen. Zo zijn de online-modulen ontstaan. Inmiddels heb ik drie apps ontwikkeld die het re-integratieproces steunen.

Natuurlijk kost het bouwen van de online-trainingen energie. Maar omdat ik bezig ben met dingen die mijn natuurlijke voorkeur hebben kan ik nog steeds met plezier blijven werken aan het bouwen van telkens een nieuw onderdeel van de programma’s.