088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

Re-integratie 2e spoor onderwijs

Re-integratie onderwijs

De coaches van Xynthesis kennen de onderwijssector en de mensen die daar werken goed en weten als geen ander hoe je na een zware periode weer je weg naar nieuw werk kan hernemen. Het belangrijkste bij re-integratie is dat je weer in je kracht komt en werk vindt dat bij je past en waar je weer met plezier naartoe kunt gaat. Dat betekent ook dat je van enkele zaken afscheid zal moeten nemen. Wij zoeken naar de kwaliteiten waar je weer in wilt en kan groeien en naar de omgeving waar je die mogelijkheid kunt benutten.

Het klikt goed tussen onze coaches en onderwijsgevenden. Xynthesis doet dan ook veel voor het onderwijs. In het onderwijs werken mensen die leiding kunnen nemen en personen op een hoger niveau kunnen brengen. Wij weten daar als re-integratiecoach mee om te gaan. De coaches van Xynthesis komen uit diverse sectoren en hebben daardoor een brede kijk/ervaring op de arbeidsmarkt. Door de vele trajecten die wij voor het onderwijsveld hebben gedaan begrijpen we goed in wat voor situatie jij zit èn weten we welke stappen je kan gaan maken binnen of buiten het onderwijs.

Als je na een langdurige uitval door ziekte, of anderszins noodgedwongen verzuim, terugkeert naar de werkvloer, is dat meestal geen kwestie van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Werk hervatten kan dan een hele stap zijn. Een stap waar in de eerste plaats voldoende conditie en veerkracht, (zelf)vertrouwen en motivatie voor nodig is: Hoe sta je ervoor? Wat kun je aan? Wil je je weer gaan inzetten?

Naast je persoonlijke welzijn, verschuift het accent dus ook naar het voortbouwen op en uitbouwen van je mogelijkheden. Deze mogelijkheden betreffen een andere functie dan je vorige functie en doorgaans ook bij een andere werkgever. Als gevolg daarvan gaat het in het tweede spoor altijd om een uitgebreide heroriëntatie op werk. Om de stap naar werkhervatting succesvol te laten zijn, is een doortastende begeleiding en ondersteuning van belang.

Onderdelen van een re-integratietraject tweede spoor voor het onderwijs

Via de volgende elementen werken we naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan:

 • Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie.
 • Inzicht in je aanbod: Wat wil en kun je? Wat zijn je unieke talenten?
 • Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen en hoe de arbeidsmarkt te benaderen?
 • Hoe bewerk je de markt en via welke zoekkanalen? (onder meer: jobhunten, netwerken)
 • Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Waarom Xynthesis?

Xynthesis ondersteunt je naar de juiste baan, in de juiste omgeving en ook heel belangrijk: in de juiste balans. Je hebt een vaste coach die tevens contactpersoon is voor betrokken partijen. Onze coaches zijn bekend met de diversiteit van het bedrijfsleven en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige begeleiding. Ze werken resultaatgericht en nauw met je samen opdat je weer energiek en gemotiveerd, duurzaam aan de slag kunt gaan.

Wat wij te bieden hebben:

 • Veertig senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en nieuwe perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Het gebruik van zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Ons specialisme/onze trainingen: Vitaliteit, Arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering.
 • Wij werken voor MBO,HBO en WO niveau.

Meer informatie wenselijk over re-integratie tweede spoor voor het onderwijs?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie en bezien we de herintredingsscenario’s. We kijken dan ook welke coach het best bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens kennismaken en nader op het re-integratieprogramma ingaan.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 coaches!