088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

WW Re-integratie


WW re-integratie: Stap-voor-stap-begeleiding richting een baan

Onze WW-dienstverlening is bestemd voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn. Zij betalen immers zelf de WW-uitkering van ontslagen medewerkers, en zijn erbij gebaat dat die medewerkers zo snel mogelijk nieuw passend werk vinden. Onze WW-dienstverlening activeert de (ex-)medewerker om nieuwe kansen te onderzoeken en de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden en we ondersteunen de acties die nodig om de arbeidsmarkt daadwerkelijk te benaderen. Daarnaast geven we de handvatten die nodig zijn om het vertrouwen terug te vinden en met een open blik naar de toekomst te kijken. Zo begeleiden we de (ex-)medewerker stap voor stap van een WW-uitkering naar een nieuwe duurzame baan.

Voordelen voor werknemer en werkgever.

Een efficiënt en effectief re-integratieproces biedt zowel de werknemer als de werkgever belangrijke voordelen. De werknemer wil immers zo snel mogelijk weer aan het werk in een passende baan bij een aantrekkelijke nieuwe werkgever. En voor de oude werkgever zijn de kosten lager naarmate (ex-)werknemers korter in de WW blijven.

Mensen met een WW-uitkering raken vaak persoonlijk en financieel uit beeld. Aangezien UWV niet verantwoordelijk is voor de re-integratie zijn ze op zichzelf aangewezen en alleen de financiële afdeling van het bedrijf of instelling ziet de kosten van een onbegeleid re-integratie traject dat te lang duurt.

Toekomst met zelfvertrouwen

Wanneer mensen uiteindelijk in een WW-uitkering belanden is er al veel gebeurd, wat ten koste is gegaan van het zelfvertrouwen, de veerkracht en de vitaliteit. Nadat de uitkering uiteindelijk is vastgesteld, is er vaak geen contact meer met de werkgever. De werknemer is vanaf dat moment op zichzelf aangewezen. Met de juiste ondersteuning, en een gestructureerd vitaliseringsproces, kan men meteen, met een positievere instelling, op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Werk dat nu past

Wij gaan graag de uitdaging aan om samen met de deelnemer uit te zoeken welk werk binnen haar of zijn huidige mogelijkheden past. We vinden het belangrijk dat dat werk is waar men plezier aan beleeft en voldoening uit haalt.  Werk waarin men zich weer gewaardeerd voelt.

De werknemer begint een traject bij ons daarom met het opstellen van een eigen loopbaanprofiel. Een onderzoek naar persoonlijkheidskenmerken, motivatoren, favoriete vaardigheden, wensen voor de toekomstige baan, en wensen t.a.v. de nieuwe werkgever. Dit overzicht geeft houvast bij het maken van keuzes en creëren van een nieuw perspectief.

 

Re-integratie Coaches van Xynthesis

Persoonlijke coaches voor persoonlijke overwegingen

Onze re-integratie coaches staan voor een persoonlijke en inspirerende begeleiding. Het traject bestaat uit een combinatie van online-training en persoonlijke aandacht van een vaste coach. Wie bij ons een traject aangaat doet veel praktische zaken online zodat je tijdens de coaching meer aandacht krijgt voor de zaken die voor jou belangrijk zijn. In de ontmoetingen met je coach ga je de diepte in en worden je persoonlijke overwegingen besproken.

 

Xynthesis re-integratie staat voor:

 • Een 100% sluitend dossier.
 • Persoonlijke en daadkrachtige coaching voor vitaliteit en perspectief in werk.
 • Ervaren gecertificeerde coaches geven feedback, denken mee en adviseren.
 • Aandacht voor verlies, energiebalans, zelfvertrouwen, zelfkennis en motivatie.
 • Kennispartner wetgeving re-integratie.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk en resultaatgericht.
 • Interactieve online-tools bieden kennis en inzicht, met de coach ga je de diepte in.
 • Een goede match tussen jou en de coach, voor echt contact, veiligheid en vertrouwen.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

Wij hebben circa 35 locaties verspreid over heel Nederland

Re-integratie is maatwerk

Samen met onze coach kijk je wat nodig en/of noodzakelijk is. Samen doorloop je de volgende modulen:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Heroriëntatie op werk: Wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen onderzoek je de markt (jobhunting, netwerken etc.)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Xynthesis werkt met interactieve programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Meer informatie of advies over WW re-integratie?

In een vrijblijvend telefonisch gesprek kijken we naar je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach waarvan wij denken dat die goed bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.