Re-integratie Dordrecht

Na een periode waarin jij vooral bent bezig geweest met je beperkingen wordt bij re-integratie tweede spoor gekeken naar je mogelijkheden. De re integratie coach van Xynthesis in Dordrecht ondersteunt je bij het vergroten van je zelfvertrouwen en het hervinden van je energiebalans zodat je weer vitaal en met plezier aan het werk kunt gaan.

Wij zien het als een uitdaging om samen met jou te gaan onderzoeken wat voor werk er het beste binnen jouw huidige mogelijkheden past. We vinden het belangrijk dat dat werk is waar je plezier en voldoening uit kunt halen en waar je dus energie van zult krijgen. Stap voor stap kijken we naar verschillende facetten zoals: je vaardigheden, kennis, behoeften, waarden, interesses, drijfveren, jouw teamrol enz. Zo creëren we een passend loopbaanprofiel. Dit geeft houvast om keuzes te maken en perspectief te creëren.

Kennis maken met onze coaches? Klik op de foto


Mensen die in een re-integratie tweede spoortraject zijn beland hebben vaak een flinke deuk in hun zelfvertrouwen opgelopen. Door ziekte uitgevallen, regelmatig de bedrijfsarts bezocht en dan ook nog na een jaar te horen hebben gekregen buiten de eigen organisatie te moeten gaan zoeken naar werk. De ene klap na de andere krijgen maakt onzeker.

Perspectief en zelfvertrouwen

Om de oude situatie los te kunnen laten en in staat zijn om stappen te kunnen gaan zetten richting de nieuwe realiteit is het terugkrijgen van zelfvertrouwen onontbeerlijk. Zelfvertrouwen groeit als je ondersteuning krijgt bij de worsteling waarin je terecht bent gekomen, bij het weer opnieuw kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Waarom Xynthesis re-integratie tweede spoor Dordrecht?

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Werken met zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Een breed specialisme in vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken en persoonlijke profilering.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

We werken met interactieve online-programma’s waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. Maar centraal staat bij ons altijd het contact met je vaste coach. Met hem of haar ga je de diepte in. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Onderdelen van een tweede spoor re-integratietraject Xynthesis

We werken naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan via de volgende modulen, ondersteund door ons online trainingspakket:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: Wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen onderzoek je de markt (jobhunten, netwerken etc.)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Wil je meer informatie of advies over re-integratie Dordrecht 2e spoor?

Bel ons, en in een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach waarvan wij denken dat die goed bij je zal passen. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.

De re-integratie coaches van Xynthesis in Dordrecht werken ook in de regio van Dordrecht: Kop van Het Land, Sterrenburg, Dubbeldam, ‘s Gravendeel, Zwijndrecht, Walburg, Oosteind, Baanhoek, Sliedrecht en omstreken.

Tel: 088 00 41 717

contact

 

Suzanne:“De persoonlijke begeleiding was prima, mijn coach straalde rust uit en er werd rekening gehouden met waar ik aan toe was. Het heeft me echt verder geholpen.” 

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze