088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Robert:

“Ik wist dat ik heel ander werk moest gaan doen. Die online trainingen gaven inzicht, de coach gaf verdieping. Het is gelukt hoor!”

Gratis ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies voor beter zicht op jouw toekomst in werk.

De subsidie regeling van het ministerie is inmiddels gestopt.

Werkenden en werkzoekenden kunnen een gratis ontwikkeladvies krijgen. Met een ontwikkeladvies krijg je zicht op jouw kwaliteiten (loopbaanprofiel) en jouw mogelijkheden op de veranderde arbeidsmarkt. Ook kunnen loopbaanadviseurs jou ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.

Het opnieuw naar je kwaliteiten kijken en wat deze voor waarde heeft op de arbeidsmarkt is van groot belang om aan het werk te blijven of weer aan het werk te komen.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie van 700 euro beschikbaar voor werknemers en werkzoekenden om hun loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Het zogenaamde ‘Ontwikkeladvies”.

Voordat we tot een loopbaan (gratis) ontwikkeladvies komen onderzoeken wij met jou;

  • Je persoonlijkheidskenmerken en je rol binnen organisaties.
  • Je belangrijkste gedragsvoorkeuren.
  • Je werkplezier.
  • Je behoeftes, waarden, interesses en drijfveren.
  • De competenties, capaciteiten, kennis en werkervaring waar je mee verder wilt.
  • Passende beroepen en functies.
  • Wat je in de toekomst zou willen bereiken.

Vanuit daar werken we toe naar een gedegen loopbaanprofiel en gratis ontwikkeladvies. Dit geeft je richting en houvast voor de komende jaren.

Bij het ontwikkelen van een gratis ontwikkeladvies volsta je niet met enkel met het doen van een test en enkele gesprekken. Bij een loopbaan ontwikkeladvies ga je een proces aan van ontdekken, reflecteren en inzicht krijgen.”

Online-programma’s: leuker en duidelijker

Een arbeidsmarktscan is onderdeel van het programma. De arbeidsmarktscan wordt in de vorm van interactieve online- programma’s aangeboden. De scan bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. Zo krijg je stapt voor stap zicht in jouw loopbaanprofiel en arbeidsmarkt mogelijkheden.

Deelnemers ervaren dit traject als een ontdekkingsreis.

Centraal staat het contact met de vaste coach Dat blijft de basis en met hem of haar wordt de diepte ingegaan. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert.

Xynthesis werkt met 50 senior coaches die het bedrijfsproces door en door kennen en minimaal 10 jaar ervaring hebben met mentale coaching en het mobiliteits-vakgebied. Behalve theoretisch onderlegd en professioneel vaardig in deze begeleiding, hebben onze  coaches op dit gebied zelf ook veel levenservaring opgedaan. De coaches van Xynthesis werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.

Kijk eens op:

De subsidie van 700 euro voor loopbaan ontwikkeladvies

 

Contact

Ben je geïnteresseerd in het volgen van de gratis ontwikkeladvies / loopbaanadvies dan willen wij graag samen met jou bepalen welke begeleiding en coach het beste bij jou en je coachvraag past. Dan kan je direct na 1 december als de regeling in gaat aan de slag. Neem contact op.

Bart

Coach sluit ontzettend goed aan op mijn achtergrond, situatie waarin ik me bevind, persoonlijke competenties en het proces wat van binnen gebeurt in relatie tot de arbeidsmarkt. Goede reflecties en het loopbaantraject zit meer dan compleet in elkaar en biedt echt maatwerk!

Informatie: NL Leert Door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door. Vanuit deze regeling is € 50 miljoen beschikbaar voor ontwikkeladvies en (online) scholing.

Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?

De regeling NL leert door biedt zowel werkenden als werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Dit geldt niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en  ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben: iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan vanaf 1 augustus een gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Daarnaast is het dit najaar mogelijk om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen.

 

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.