Re-integratie Maastricht

Na een periode waarin jij vooral bent bezig geweest met je beperkingen wordt bij re-integratie tweede spoor vooral gekeken naar je mogelijkheden. De coach van Xynthesis ondersteunt je bij het hervinden van je energiebalans en het vergroten van je zelfvertrouwen, zodat je weer vitaal en met plezier aan het werk kunt gaan.
Het is voor ons een uitdaging om samen met jou uit te gaan vinden wat voor werk er binnen jouw huidige mogelijkheden past. We vinden het belangrijk dat dat werk is waar je plezier en voldoening uit krijgt, werk waarin jij je gewaardeerd voelt.
Stap voor stap kijken we naar vaardigheden, kennis, behoeften, waarden, interesses, drijfveren, jouw teamrol enz. Zo ontstaat er een passend loopbaanprofiel. Dit geeft je houvast om keuzes te maken en voor jezelf perspectief te creëren.

Zelfvertrouwen en perspectief

De meeste mensen die in een re-integratie tweede spoortraject zijn beland hebben een flinke deuk in hun zelfvertrouwen opgelopen. Door ziekte uitgevallen, vervolgens regelmatig de bedrijfsarts bezocht en dan ook nog na een jaar te horen hebben gekregen buiten de eigen organisatie te moeten gaan zoeken naar werk. De ene klap na de andere maakt onzeker.
Het terugkrijgen van zelfvertrouwen is noodzakelijk om de oude situatie los te kunnen laten en om stappen te kunnen zetten richting de nieuwe realiteit.
Zelfvertrouwen groeit als je ondersteuning krijgt bij de worsteling waarin je terecht bent gekomen, bij het opnieuw kijken, dit keer naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Kennis maken met onze coaches? Klik op de foto

Waarom Xynthesis re-integratie Maastricht?

Onze re-integratiecoaches in Maastricht kennen het bedrijfsleven en de diversiteit daarvan en staan voor een persoonlijke, zorgvuldige en inspirerende begeleiding. Je werkt nauw samen met een vaste coach om uiteindelijk weer energiek en gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. Deze coach is ook de contactpersoon voor de betrokken partijen. Xynthesis Maastricht ondersteunt je resultaatgericht naar een voor jou geschikte baan, in een omgeving waarin je je thuis kunt voelen en met plezier, duurzaam aan het werk kunt gaan.

Xynthesis heeft te bieden:

 • 45 senior coaches met kennis van sectoren, bedrijven en functies.
 • Coaches die weten hoe je weer in je kracht komt en perspectieven creëert.
 • Coaches die werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.
 • Trajecten op maat, te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief.
 • Zowel beproefde als innovatieve methoden.
 • Een breed specialisme in vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken en persoonlijke profilering.
 • Hoogwaardige begeleiding voor mbo-, hbo-, en wo-niveau.

Het contact met je vaste coach staat bij ons altijd centraal. Met hem of haar ga je de diepte in. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert. Daarnaast werken we met interactieve online-programma’s waar je in je eigen tijd aan kunt werken. De programma’s bestaan uit testen en oefeningen, ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes.

Onderdelen van een tweede spoor re-integratietraject Maastricht Xynthesis

We werken naar een energieke, duurzame werkhervatting en een bij jou passende, nieuwe baan via de volgende modulen, ondersteund door ons online trainingspakket:

 1. Aandacht voor zelfkennis, zelfvertrouwen en motivatie
 2. Inzicht in je aanbod: Wat wil en kun je, wat zijn je unieke talenten?
 3. Inzicht in de vraag: Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt en hoe deze te benaderen?
 4. Hoe en via welke zoekkanalen onderzoek je de markt (jobhunten, netwerken etc.)?
 5. Hoe solliciteer en presenteer je je in netwerken en bij werkgevers?

Meer informatie over re-integratie Maastricht 2e spoor

In een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we je situatie, de mogelijke herintredingsscenario’s en doen we een voorstel voor een coach die goed bij je past. Met hem of haar kun je vervolgens vrijblijvend kennismaken en nader ingaan op het traject.

De re-integratie coaches van Xynthesis in Maastricht werken ook in de regio van Maastricht: Eijsden, Valkenburg, Beek, Meerssen, Heerlen, Simpelveld en omstreken.

Tel: 088 00 41 717

contact

Marjoke: “Ik heb een heel fijn coachingstraject doorlopen meemijn coach en ben haar dankbaar voor de goede afstemming en haar warme, betrokken en deskundige begeleiding! Het heeft me gesteund en handvaten gegeven om mijn weg op een mooie, goede en vooral ook eigen manier te kunnen vervolgen.”

 

 

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze