088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Aarti:

“Goed inlevend vermogen, goede feedback en adviezen gebaseerd op theorie en ervaring, oprechte interesse en de wil om mij verder te helpen.”

Xynthesis burn out coach

 De Xynthesis burn-out coach is een professionele coach die gespecialiseerd is in het begeleiden en ondersteunen van mensen die te maken hebben met burn-out gerelateerde problemen. Burn-out is een situatie die wordt gekenmerkt door uitputting, verminderde prestaties en een negatieve houding ten opzichte van het werk. Het kan het gevolg zijn van een lange periode van overmatige stress op het werk, en het kan leiden tot fysieke, mentale en emotionele uitputting.

De Xynthesis burn-out coach kan helpen bij het herstellen van burn-out door te steunen bij het onderzoeken van de oorzaken en het ontwikkelen van strategieën om stress te verminderen en veerkracht te vergroten. Ze bieden individuele begeleiding en ondersteuning om de persoon te helpen omgaan met hun burn-out symptomen en weer op te bouwen naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.

 De Xynthesis burn-out coach gebruikt verschillende technieken en methoden om mensen te steunen bij het herstellen van burn-out. Dit kan onder meer het identificeren van stress-triggers, het beoefenen van ontspanningstechnieken, het ontwikkelen van gezonde coping mechanismen, het bevorderen van positieve gedachten en emoties, en het verbeteren van communicatievaardigheden om beter om te gaan met werkgerelateerde stress.

 

 

De Xynthesis burn-out coach kan ook helpen bij het herstellen van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de persoon, wat vaak wordt aangetast door burn-out. Ze kunnen advies geven over de beste manier om het werk te hervatten en helpen bij het opbouwen van een gezonde werkhouding. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over het versterken van persoonlijke relaties en het onderhouden van sociale contacten om het herstel te bevorderen.

Over het algemeen is onze burn-out coach er om mensen te helpen bij het herstellen van burn-out en het bevorderen van hun algemene welzijn. Het is belangrijk op te merken dat een burn-out coach geen therapeut is, maar wel kan samenwerken met een therapeut om de beste ondersteuning te bieden voor het herstelproces.

Hoe ziet het burn out coaching proces eruit?

 • Een vrijblijvend oriënterend gesprek met onze burnout coach
  • We bespreken je situatie en hetgeen je nodig hebt om weer vitaal en in balans te komen. Samen met jou gaan we doelen vaststellen.
 • `Onderzoeken van burnout klachten, stressbronnen en ‘rustgevers’.
  • Je krijgt een duidelijk beeld over hoe het met je is en we zetten de eerste stap tot herstel.
 • Herstellen van energie en fysieke conditie zodat burn out klachten verdwijnen.
  • Je leert technieken om je te ontspannen, om stress en onrust te verminderen. Je leert hoe je je lichaam en geest gezond maakt en in je kracht komt.
 • Omgaan met stress en emoties.
  • Je leert bewust om te gaan met jouw stress verhogende emoties en gedachten. Je leert disfunctionele patronen te herkennen en om te buigen.

Contact met een burn out coach

Voordat je met een burn out managementtraject begint, willen wij je graag vrijblijvend van advies voorzien en samen bepalen welke begeleiding en welke burnout coach in jouw situatie het beste bij je past.

Burn out coach – Evelyn

 Als burn out coach ben ik gespecialiseerd in stress- en burn-outklachten en begeleid ik veelal mensen met klachten door langdurige overbelasting van het stresssysteem of ook door langdurige negatieve stress. Deze overbelasting kan diverse oorzaken hebben, zoals werk, privéomstandigheden of een combinatie daarvan, maar ook een langdurige ziekte of beschadiging van de hersenen kan het stresssysteem overbelasten.

Overbelasting uit zich in fysieke/energetische en ook psychische klachten. In beweging op een wijze die past bij de overbelasting neem ik je mee naar buiten, liefst in het bos en gaan we wandelen. Wandelen is een heilzame werkwijze, een natuurlijke stressverlager. Het is g­oed voor de werking van het brein, het zorgt voor de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine, en­­dorfine en serotonine. Naast coachende gesprekken doen we ook oefeningen om te voelen en ervaren, inzichten te krijgen, bewust te worden, te herstellen en ook om nieuwe patronen aan te leren.

 

Burn out coach – Bernadette

Stressklachten die tot een burn-out kunnen leiden komen helaas veel voor. Te veel of langdurig stress kan lichamelijke en mentale klachten veroorzaken zoals moeheid, sterke emoties die uit balans zijn, veel piekeren, gespannen spieren, slechte concentratie, heel veel, of juist niet meer kunnen slapen.

Om weer te herstellen en balans te vinden begeleid ik mensen volgens het drie-fasen model van Hilde Bolt. Na een uitgebreide intake laat ik je eerst stil staan, alvorens je je hardnekkige patronen gaat onderzoeken, gaat loslaten en je leven anders vorm gaat geven. Hierbij maak ik ook gebruik van een coachingstechniek als de Sedona Loslaatmethode. Deze methode is een zeer effectieve manier om belemmerende gedachten, ervaringen, patronen, emoties, gevoelens, stress, spanningen en nog veel meer, los te laten.

Het resultaat is dat je inzicht krijgt in jouw hardnekkige patronen en gewoontes en weet hier anders mee om te gaan.  Je kan signalen herkennen en hiernaar luisteren. Ook leer je je triggers en stressgevers te herkennen en weet hoe je deze kunt ombuigen zodat je beter voor jezelf kunt zorgen door inspanning met ontspanning af te wisselen en de juiste balans voor jezelf te vinden.

Burn out coach – Yvonne

Als registerpsycholoog NIP Arbeid & Gezondheid begeleid ik vaak mensen met stress- en burn-outklachten. In de coaching gaan we samen zoeken naar wat voor jou werkt om weer in balans en krachtig te worden. Om fysiek meer in balans te komen is een afwisseling van rust en inspanning nodig. Bijvoorbeeld door wandelen, yoga, mediteren, pottenbakken af te wisselen met rust en goed voor jezelf zorgen (eet- en slaappatroon). Als de fysieke balans door rust en rustige inspanning aan het herstellen is komt het mentale gedeelte aan bod.

Daarin kijken we naar welke gedragspatronen je hebt ontwikkeld die op korte termijn wel werkten, maar op langere termijn niet, zoals kritisch perfectionisme, alles willen controleren, iedereen te vriend willen houden. We kijken naar de herkomst van deze patronen en hoe je je voordeel eruit kunt halen.

Burn out coach – Vivian

In mijn aanpak van stress richt ik me op het verminderen van opgebouwde druk en fysieke klachten. Met behulp van mindfulness en aikido help ik mensen om meer in het moment te zijn. Om steeds één stap tegelijk te zetten, maar ook om te onderzoeken welke gedachten nu precies die druk veroorzaken.

Ons lijf is een belangrijk instrument om te leren ervaren wanneer we over onze grenzen gaan. Leren luisteren naar ons innerlijk kompas en onze fysieke sensaties, helpt om grenzen te herkennen. Vervolgens is het belangrijk om deze grenzen ook duidelijk aan te geven aan de omgeving om ons heen.

Tot slot is het belangrijk om regie te nemen over je eigen koers, om te blijven sturen op je eigen waarden, dat wat voor ons belangrijk is. Dat zorgt ervoor dat keuzes maken, en ook voor jezelf kiezen makkelijker wordt. En misschien kom je erachter dat jouw bestemming een andere is dan je jezelf hebt voorgehouden en is het tijd voor een koerswijziging.

Burn out coach – Lutbert

 Ruim twintig jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden van mensen met langdurige stress-klachten en burn-out. Inmiddels heb ik een schat aan ervaring opgebouwd in het begeleiden en ondersteunen van mensen met wat we ‘burn-out klachten’ zijn gaan noemen. Aangezien ieder persoon uniek is, besteed ik veel aandacht aan de individuele behoeften van iedere cliënt. Graag maak ik daarbij ook gebruik van mijn ervaring met lichaamswerk en ervaring als meditatiebegeleider. Ieder mens is uniek en ieders pad naar herstel na burn-out is net zo uniek. Onbewuste reacties bewust maken, handvatten onderzoeken om zelf weer de regie in handen te nemen, met compassie kijken naar je eigen, soms hardnekkige, ongezonde patronen en die vervolgens bewust veranderen, daar ligt voor mij de uitdaging die ik graag samen met jou aanga.

Als er sprake is van traumatisering, die herstel belemmert, dan bespreek ik dat graag en maak desgewenst gebruik van een uitgebreid netwerk van erkende (VEN) EMDR-therapeuten.

Burn out coach – Roos

Ik werk vanuit een holistische aanpak bij stress en burn-out. Het accepteren van je eigen grenzen, het opnieuw leren luisteren naar lichaamssignalen en daarmee omgaan is vaak het eerste begin van lichaamsbewustwording. Het zelfhelende vermogen is enorm als het op de juiste manier wordt aangesproken en dat ligt vaak opgeslagen in het onbewuste, in je lijf, je innerlijke weten. Dit raakt op de diepere laag aan de kern. Ik begeleid je om weer contact te maken met jezelf, je lichaam, en je krijgt handvatten om te ontspannen en om te gaan met jezelf en je ongemak. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en voelen zodat je jezelf leert ondersteunen en antwoorden uit jezelf krijgt die inzicht geven en bewustwording. Juist omdat deze uit jezelf komen beklijven ze en werkt het transformerend zodat je nieuwe keuzes kan maken en leert dingen anders te doen.

Stresshantering, uitspreken van gevoelens, leren ontspannen, keuzes maken, en onderhoud voor jezelf komen tevens aan bod in de begeleiding.

Burn out coach – Wilma

Bij mij is de specialiteit op het gebied van vitaliteit, burn-out en stressmanagement geboren uit grote interesse voor dit onderwerp en mijn drive om zelf gezond en in evenwicht te leven. Ik zie in het dagelijks leven dat veel mensen zichzelf (onbewust) voorbijlopen. Het voortdurend over de eigen grenzen heengaan in combinatie met een onevenwichtige balans tussen inspanning en ontspanning kan ertoe leiden dat mensen overspannen raken en zelfs burn-out klachten krijgen.

Voor burn out – coaching zet ik verschillende instrumenten in voor grenzenbeheer en persoonlijkheidskenmerken, stressreductie/veerkrachttraining en kernkwadranten. Het is een proces van bewustwording: je krijgt antwoorden op de vragen hoe stress én veerkracht bij jou tot uiting komen, hoe je fysiologie werkt en vooral wat je er zelf aan kunt doen. Ik zoom in op patronen en ontrafel deze samen met jou. Je krijgt tijdens het traject handreikingen en toetst wat werkt. Het is een proces van verkennen, herkennen en erkennen.

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.