Re-Integratie

Het is niet eenvoudig na een langdurige ziekteperiode opnieuw aan het werk te komen. Met ondersteuning van re-integratie professionals werken we samen met jou, stap voor stap naar werk dat passend is, dat past bij jouw mogelijkheden en in een omgeving is waar je je thuis voelt.

Als je uitvalt vanwege langdurige ziekte en re-integratie aan de orde is, weet je vaak niet zo goed meer wat voor werk bij je past. Daarnaast komt het niet zelden voor dat je het gevoel hebt dat je gefaald hebt. Het zelfvertrouwen komt voor een deel weer terug als je weer een beeld krijgt van je eigen kunnen en wensen in relatie tot werk. We werken eraan dat je je verleden kunt gaan loslaten en je je aandacht gaat verleggen van beperkingen naar mogelijkheden. Het opnieuw kijken naar mogelijkheden, geeft kansen en perspectief.

Inhoud re-integratie

Re-integratie bij Xynthesis is maatwerk, iedere persoon heeft iets anders nodig. In het re-integratieproces doorloopt iedereen dezelfde stappen maar wel met verschillende accenten.

  • Een onderdeel dat door het hele traject loopt is de module vitalisering. Van belang is dat je weer in je kracht komt te staan.
  • Je gaat opnieuw kijken naar wat voor werk nu bij je past. Je onderzoekt drijfveren, kwaliteiten, waarden, behoeften, persoonlijkheid, interesses, capaciteiten en competenties. We werken toe naar een gedegen loopbaanprofiel.
  • Bij de module Arbeidsmarktverkenning krijg je zicht op waar je de meeste kans op een passende functie hebt. Je onderzoekt wat voor soort bedrijven of instellingen goed bij je passen en of daar regelmatig vacatures zijn.
  • Je leert alle mogelijke kanalen te gebruiken om jouw vacatures te vinden. Door onze module Jobhunting ben je er zeker van dat je echt alles leert te benutten voor het krijgen van een bij jou passende baan.
  • Uiteraard gaan we ook uitgebreid aandacht besteden aan het daadwerkelijk solliciteren en aan hoe je daar jezelf kunt presenteren.

Soorten re-integratie trajecten

Er zijn verschillende soorten re-integratie trajecten.

Re-integratie eerste spoor: Ondersteuning bij herstel en loopbaanheroriëntatie

Re-integratie tweede spoor: Ondersteuning bij het passend werk vinden bij een andere werkgever

Re-integratie derde spoor: Ondersteuning vanuit de WW en WAO bij eigen risicodragers

Re-integratie UWV Werkfit: Vitalisering en loopbaanoriëntatie

Re-integratie UWV naar Werk: arbeidsmarktverkenning, jobhunting, sollicitatie/presentatie

Re-integratie met nieuwe media: leuker en efficiënter

Het solliciteren via internet, elevator pitch en netwerken via sociale media is gebruikelijk geworden. Nieuwe media heeft ook ons de mogelijkheid geboden onze diensten te verbeteren.

Onze coaches hebben online instrumenten ter beschikking voor het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden. Binnen het traject staat het contact met je vaste coach centraal, dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in.

Contact

In een oriënterend telefonisch gesprek met ons re-integratiebureau kunnen wij naar je situatie kijken, naar je arbeidsmarktkansen en welke coach het beste bij je past. Daarna kun je met deze coach een vrijblijvend kennismakingsgesprek voeren. Neem voor meer informatie contact met ons op

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze