088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Annelies: Het was een zware tijd. Maar ik ben er beter uit gekomen

Achteraf begrijp ik zelf ook niet hoe ik het allemaal volgehouden heb. Na mijn bedrijfsongeval was ik aan het re-integreren maar dat kon niet meer in mijn eigen werk. Toen kreeg ik ook nog te horen dat ik boventallig was. Er was bijna niks voor me te doen. Dan duren de dagen erg lang.

Voor mijn ongeluk werkte ik zo’n drie jaar op de financiële administratie van het hoofdkantoor van een groot fastfood bedrijf. Ik had daar een volledige baan. Het was leuk werk, ik had het daar best naar mijn zin en maakte ook nog promotie.

In november 2016 werd er een store verkocht aan een franchisepartner. Het was wel aan de andere kant van het land maar ik wilde zien hoe zoiets in zijn werk gaat. Daar kwam ik helaas ongelukkig ten val en werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werd een zware hersenschudding vastgesteld. Ik kwam onder onmiddellijke behandeling van een neuroloog te staan.

Eigenlijk wilde ik meteen weer aan het werk. Ik heb mijn hele leven veertig uur in de week gewerkt en ik verveelde me thuis. Maar werken lukte nog helemaal niet. Ik had last van hoofdpijn en ik had concentratieproblemen.

In december had ik een telefonische afspraak met de bedrijfsarts omdat ik nog niet in staat was er naartoe te gaan. Vanaf januari 2017 ging ik re-integreren. Dat begon met twee keer in de week twee uur koffiedrinken. Toen ik weer iets langer aan het werk ging bleek dat ik ook schouderletsel had opgelopen bij die val. Daar heb ik langdurig last van gehad. Intussen heb ik er behoorlijk wat therapieën voor gehad maar ik kan mijn arm nog steeds niet goed naar boven doen.

 Intussen kreeg ik ook nog te horen dat ik boventallig was. Ik moest re-integreren maar tegelijkertijd weet je dat het ophoudt, dat was een heel dubbel gevoel. Bovendien kreeg ik veel terugslagen door die schouder en had ik ook last van mijn hoofd. Eigenlijk was ik te snel weer begonnen. Dus er was contact met de bedrijfsarts en het verzuimbedrijf bleef maar informeren hoe het ging omdat ze wilden dat ik mijn schema heel snel zou opbouwen zodat ze mij zo snel mogelijk netjes weg konden laten gaan.

Gelukkig hebben ze me voor het tweede spoor hulp aangeboden. Begin 2018 ben ik in contact gebracht met Xynthesis. Ik heb erg veel aan Evelyn (coach Xynthesis) gehad.

Ik wist eigenlijk niet of ik nog in de financiële administratie wilde werken want ik was het op dat moment eigenlijk wel even zat. Met Evelyn heb ik uitgezocht wat ik echt wilde. Er had van alles uit kunnen komen. Ik was bereid om me om te laten scholen maar uiteindelijk bleek toch dat mijn hart bij administratief werk ligt. Dat heeft me de zekerheid gegeven om weer op zoek te gaan naar een soortgelijke baan.

Het traject heeft me ook goed geholpen bij mijn frustratie over dat ik beperkter ben geworden in mijn mogelijkheden. Ik heb erover leren praten en kan nu mijn grenzen aangeven en zelfs ‘nee’ zeggen of aangeven dat ik iets wel wil doen maar dat ik er wel een bepaalde tijd voor nodig zal hebben. Daardoor zit er nu veel meer ontspanning in mijn werk. Vroeger ging ik altijd maar door.

Een half jaar na mijn eerste sessie met Evelyn had ik al een nieuwe baan bij een trustkantoor waar ik intussen alweer meer dan anderhalf jaar werk. Ik doe hetzelfde soort werk maar in een hele andere omgeving. Het is veel internationaler, er zitten wel 14 verschillende nationaliteiten en ik merk dat er veel meer betrokkenheid is onder de collega’s dan bij mijn vorige baan. Ik heb af en toe nog steeds last van concentratieproblemen en mijn schouder speelt ook nog op. Daar wordt in dit bedrijf rekening mee gehouden en ik krijg erg veel waardering voor mijn werk.

Ik ben ook iets korter gaan werken. Van Evelyn heb ik geleerd om op mijn lichaam te letten.

Al met al was het een zware tijd maar uiteindelijk ben ik er veel beter uitgekomen.