088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

Job hunting

Module Jobhunting en netwerken

In dit onderdeel van het re-integratietraject gaat het om het vinden van vacatures (het jagen op jobs). Hierbij is het van belang alle wegen (kanalen) te leren benutten die tot een vacature leiden. Aan bod komt onder andere vacaturesites, zoekmachines, LinkedIn, intermediairs, netwerken en open solliciteren. In de zoektocht naar een passende baan is het van belang om zo veel mogelijk kanalen optimaal te benutten. Het streven is dan ook om de meest passende vacature te vinden.

Vacatures ontstaan dagelijks en de arbeidsmobiliteit is groot. Werkgevers streven er naar om een vacature zo snel mogelijk in te vullen met de juiste kandidaat.

Let op! Circa 70% van de vacatures wordt vervuld voordat ze openbaar worden gemaakt. Bedrijven en instellingen zullen in eerste instantie via eigen relaties (kanalen) proberen een vacature te vervullen. Vaak hebben ze al een bestand van potentiële kandidaten, maar ook zullen zij via aanwezige netwerken zoals eigen werknemers, kennissen, vakgenoten en relaties, proberen mensen te vinden. Sociale netwerken zoals LinkedIn zijn uitermate geschikt om je te presenteren en je netwerk richting bedrijven waar je zou willen werken uit te breiden. Wij besteden in onze ondersteuning dan ook veel aandacht aan het in kaart brengen en nemen van drempels bij het netwerken. We kijken naar netwerkstijl en hoe je binnenkomt bij bedrijven waar je wilt werken. Daarnaast beschikt Xynthesis zelf over een uitgebreid netwerk van bedrijven, instellingen en het netwerk van haar coaches.

Pas als het voor de werkgever wat moeilijker wordt een vacature te vervullen, zullen uitzendbureaus, detacherings-, werving- en selectiebureaus benaderd worden, of plaatst de werkgever een advertentie. Uiteindelijk is dan circa 30% van de vacatures als advertentie te vinden. Xynthesis heeft zicht op alle openbare, formele vacatures in Nederland. Wij maken gebruik van digitale jobhunters die beschikken over alle gepubliceerde vacatures.

Het zoeken naar vacatures is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. De zoektocht doe je samen met de coach van Xynthesis. Onze coaches hebben online instrumenten ter beschikking om je wegwijs te maken in ‘vacatureland’ en voor het ontwikkelen van vaardigheden die benodigd zijn om je ideale vacature te vinden.

Je gaat banenjagen en werk zien te veroveren in een arbeidsmarkt die continu in beweging is. Door deze module beleef je aan het proces van zoeken én vinden (meer) plezier.