088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Merel:

Een fijne, persoonlijke afstemming, deskundigheid, betrokken, warmte. Proces mag centraal staan. Kon mijzelf zijn en heb me daarin gezien gevoeld.

 

Sollicitatie en presentatie

Module Sollicitatie en presentatie

In dit deel van het re-integratietraject oefen je in het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief, het voeren van sollicitatiegesprekken en het schrijven van brieven voor een open sollicitatie. Naast het oefenen bestaat deze module uit veel checklists en tips: vacature analyse, een goede brief, voorbereiding van het gesprek, voeren van het gesprek, het stellen van vragen in het sollicitatiegesprek, aandachtspunten open solliciteren, enz.

Met deze module krijg je een compleet beeld van alle ins en outs rond solliciteren en presenteren.

Gedurende de hele sollicitatieprocedure geldt als belangrijkste richtlijn: Presenteer een helder en realistisch beeld van hoe je functioneert in een werksituatie. Probeer daarnaast op jouw beurt een net zo helder en realistisch beeld te krijgen van de functie en de organisatie. Het sollicitatiegesprek dient vooral ook om elkaar te leren kennen. Belangrijk is dat je jezelf presenteert zoals je bent. Enkel een acteur mag zich bij een auditie als een ander voordoen.

Bijzonder aan onze trainingen is dat wij jou dusdanig voorbereiden dat je open, eerlijk en zo veel mogelijk vanuit jezelf leert presenteren. We maken gebruik van hulpmiddelen zoals de AIDA* bij het schrijven van de brieven en de STAR-methode** voor het aantonen van competenties en vaardigheden tijdens het gesprek.

*AIDA-methode  Aandacht trekken, Interesse wekken, Desire opwekken, Aanzetten tot actie.

Een stappenplan om jezelf te verkopen in je sollicitatibrief.

**STAR-methode Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Heldere en concrete voorbeelden van je ervaring en kennis leren geven tijdens je sollicitatie.