088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Dick Wassenberg

Dick heeft binnen Xynthesis twee verschillende functies. Hij werkt als re-integratie en outplacement coach en hij gaat naar bedrijven om advies te geven over arbeidsmobiliteit.

Dick neemt altijd respect en nieuwsgierigheid mee als hij je coacht. Jij moet het zien zitten met hem en andersom ook  want er moet vertrouwen zijn. Het gaat hem erom dat je je eigen mogelijkheden gaat ontdekken. Hij begint ermee te kijken naar wat de situatie is,  hoe je je daarbij voelt en hoe je erin staat. Hij gaat samen met jou je passies en mogelijkheden onderzoeken en er samen aan werken je weer krachtig te laten voelen  zodat je uiteindelijk klaar bent voor een passende baan.

“ Ik doe niks van de plank. Elke persoon en situatie is anders, daarom is ook ieder coachtraject anders. Voor mij is vertrouwen het allerbelangrijkste. We gaan echt in gesprek, moeten elkaar begrijpen en ook echt voor elkaar kiezen. Door te vragen kom ik over het algemeen snel tot de kern van de problematiek. Ik kan makkelijk de moeilijke dingen benoemen, daar schrikken mensen niet van omdat  ik het vanuit respect doe. Noem het maar confronteren met begrip.

In het contact heb ik twee drijfveren, een sociale drijfveer, het verder helpen van mensen , en een intellectuele drijfveer, de dingen begrijpen.”
Omdat ik veel ervaring  heb met de kant van de werknemer als van de werkgever kan ik daar in mijn begeleiding goed gebruik van maken.”

Dick heeft een zeer lange ervaring met arbeidsbemiddeling. Na zijn VWO is hij gaan werken voor een groot uitzendbureau. Hij is daar begonnen als arbeidsbemiddelaar en is daar al snel ook in de coaching beland. Intern heeft hij verschillende cursussen gedaan en is zich altijd blijven ontwikkelen.
In 2001 is hij voor zichzelf begonnen als HR ondernemer. Hij heeft sindsdien opdrachten gedaan op het gebied van training, coaching, interim HR management W&S, opleidingsprogramma’s bouwen en sales gericht.

Hij is enthousiast, energiek, sensitief, snel in het analyseren, innemend en doelgericht. Met de enorme hoop ervaring die hij met zich meebrengt heb je een waardevolle coach aan hem.

Als adviseur bezoekt Dick bedrijven. Verbinden is zijn passie. Met zijn enthousiasme en vermogen om makkelijk contact te maken helpt hij al sinds 1995 mensen en organisaties om beter en met meer plezier te functioneren. De laatste jaren houdt hij zich steeds meer bezig met mobiliteit.

“De arbeidsmarkt verandert snel en dat vraagt veel van werknemers en werkgevers. Ik geloof dat er altijd een goede oplossing is, hoe complex of pijnlijk een situatie ook is. Er is altijd kans op groei en verbetering, het is de kunst om die te herkennen en je eigen te maken. “

Heb je een vraag aan Dick of wil je een afspraak met hem? Stuur ons een mail.

Soorten coaching

burn-out herstel coaching
persoonlijke ontwikkeling
persoonlijke effectiviteit
life coaching
stress coaching

Specialisaties

authenticiteit
bewustwording
burn-out
holistisch coachen
intuïtief coachen
loslaten
motivatie
stress
zelfvertrouwen
zingeving

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.