088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Lydia Bartels

Lydia doet bedrijfsmaatschappelijk werk voor Xynthesis. Ze kijkt hoe jij het best tot je recht kunt komen in de organisatie waar je werkt. Zij ziet bedrijfsmaatschappelijk werk als een veilige omgeving waarin alles uitgezocht kan worden. In een organisatie kunnen mensen best lijden. Dat kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld je niet gezien voelen, gepest worden of een te hoge werkdruk ervaren. Ook door privéomstandigheden zoals rouw of ziekte kan het leven zwaar zijn, met impact op het werk. Ze heeft dingen vrij snel door. Hoewel het soms om verdrietige of zware omstandigheden kan gaan, is er in de gesprekken met haar ook altijd ruimte voor plezier waardoor mensen vaak met een goed gevoel vertrekken.

Lydia: ‘Samen met jou ga ik kijken waar je speelruimte zit en waar je dingen kunt veranderen zodat je je prettiger gaat voelen. Soms voel ik me net een detective als wij samen aan het opsporen zijn wat het precies is waar jij zo’n last van hebt. Ik wil jou helpen met lastige omstandigheden om te gaan, wat dat ook is. Ik ga helemaal blanco een traject in, heb van tevoren nooit een richting in mijn hoofd waar we heen moeten gaan. Vertel jij je verhaal maar en laten we kijken waar we komen, wat je ontdekt.
Het is belangrijk dat jij je vrij voelt om alles te vertellen wat je kwijt wilt. Ik heb een beroepsgeheim en zal niets met je werkgever bespreken zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven.
Graag maak ik dingen concreet, het moet duidelijk zijn wat de stappen en de inzichten zijn.
Van de gesprekken die we voeren vat ik de belangrijkste zaken die aan de orde komen samen. Dat kun je gebruiken om nog eens naar te kijken als een geheugensteuntje voor waar je mee bezig bent
Het geeft mij heel veel voldoening als ik merk dat je jezelf weer gaat vertrouwen en door onze gesprekken stappen zet waardoor het leven ook weer aangenamer voor je wordt. Dat je het gevoel hebt dat je weer aan het roer komt te staan.’

Na een paar jaar psychologie gestudeerd te hebben is Lydia bedrijfskunde gaan doen. Omdat het cijfermatige niets voor haar bleek te zijn is ze binnen die studie de menselijke kant opgegaan en heeft ze zich beziggehouden met personeel en organisatie, met name organisatieontwikkeling en -advies. Ze heeft het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) gedaan. Daarna is ze nog heel lang verbonden geweest aan een groep rond Hans Korteweg (een van de oprichters van het ITIP). Ze heeft een MBTI-opleiding gedaan en is al 20 jaar werkzaam als geregistreerd bedrijfsmaatschappelijk werker. Door haar werkervaring en opleidingen heeft ze zeer veel mensenkennis.

Ze is rustig en straalt rust en vertrouwen uit. Lydia is empathisch, kan zich goed verplaatsen in de ander en ziet de ander ook heel goed. Ze is open, oordeelt niet en mensen kunnen echt op haar bouwen.

Soorten coaching

Specialisaties

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.