088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Nico Jonker

Voor Nico begint alles bij vitaliteit. Al in het eerste kennismakingsgesprek gaat hij na hoe het met jouw welzijn staat. Hoe gaat het fysiek? Zit er vermoeidheid? En hoe gaat het mentaal? Als je vitaal bent, ben je al een heel eind. Door de juiste vragen te stellen en goed naar je te luisteren gaat hij samen met jou op zoek naar je persoonlijke drijfveren, naar wat je motiveert, waar je van droomt en ook naar de belemmeringen en uitdagingen die je ervaart. Van daaruit gaan jullie werken naar weer fit en gemotiveerd worden met als resultaat dat jij in staat bent om weer duurzaam en gemotiveerd aan het werk kunt gaan.

Nico: ‘Ik ben blij dat ik me bezig kan houden met waar ik altijd al in geïnteresseerd ben geweest: het welzijn van mensen. Als loopbaancoach ondersteun ik zowel ondernemers als mensen die vastzitten en ander passend werk willen vinden. Ik ben een professioneel vragensteller. Veel mensen kunnen geen antwoord geven op de vraag wat ze zouden willen op werkvlak. Ze denken het niet te weten maar eigenlijk weten ze het al wel, het moet er alleen nog uitkomen. Behalve door gesprekken help ik ze daarachter te komen door opdrachten. Ik werk onder andere met het enneagram, dat geeft inzicht in karaktereigenschappen; de elementenvierhoek, dat geeft inzicht in welk type je bent; en de online-training van Xynthesis die inzicht geeft in je persoonlijkheid en wat dit op werkgebied betekent. Zo leer je jezelf beter kennen dan kom je er ook achter waar je naartoe wil. Ik begeleid je graag in dit proces..’

‘Werken met mensen met burn-out die dreigen uit te vallen in hun werk of al een periode uitgevallen zijn is voor mij een specialisme. Rekening houdend met de belastbaarheid begeleid ik mensen om stap voor stap weer in beweging komen. Hiervoor werk ik met de ‘I am Okay’ app. Pas als mensen weer vitaal genoeg zijn is het tijd om te gaan kijken waar ze of werkgebied heen zouden willen en kunnen gaan.’

Nico is zelf bijna zijn hele werkende leven ondernemer geweest en heeft ook heel wat ondernemers verder geholpen. Hij is ook trainer en een ervaren coach. Een greep uit de opleidingen en cursussen die hij heeft gevolgd zijn de HBO Post opleiding bij Adriaan Hoogendijk: Bezield coach en bezield loopbaancoach en loopbaan tweede spoorcoach. Methodieken waar hij onder meer graag mee werkt zijn het innerlijk kind, de enneagram, de elementenvierhoek, autobiografie, kinderfoto’s en voice dialogue.

Nico heeft een warme persoonlijkheid, kan goed luisteren en probleemoplossend denken. Hij weet mensen te motiveren, is empathisch maar kan ook een spiegel voorhouden. Hij vindt het belangrijk om een veilig omgeving te creëren. Al met al zul je in hem een veelzijdige creatief denkende coach vinden.

Soorten coaching

loopbaancoaching
outplacement
re-integratie 1e 2e 3e spoor
re-integratie UWV
persoonlijke ontwikkeling
persoonlijke effectiviteit
jobcoaching
stress en overspannenheid

Specialisaties

assertiviteit
authenticiteit
autisme
emotioneel lichaamswerk
heroriëntatie
loopbaanbegeleiding
motivatie
ondernemers
stress en burn-out
werk-privé balans

Je kan bij ons terecht voor vragen en advies.

Of wil je vrijblijvend gesprek met een van onze coaches.